Grad nastavlja rasprodaju Mišeluka, očekuje zaradu veću od 600 miliona

Novosadska uprava raspisala je oglase za prodaju još dve građevinske parcele na Mišeluku, a priprema licitaciju za još dve.
Grad nastavlja rasprodaju Mišeluka, očekuje zaradu veću od 600 miliona
Foto: 021.rs
Ukoliko se uračuna početna cena parcele koja je već ponuđena na prodaju, kao i četiri koje su sada u fokusu, vidi se da Grad očekuje da inkasira barem 1,2 milijarde dinara.
U oglasu Uprave za građevinsko zemljište i investicije ponuđene su dve parcele na potezu Mišeluk III, koji još uvek nema ulice i zauzima lokaciju oko sagrađene Kovid bolnice.
U prodaji su zemljišta površine 5.848 i 5.484 kvadratnih metara, koje se nalazi jedno pored drugog. 
 
Početna cena veće parcele je 317,3 miliona dinara, a manje 297,7 miliona. 
 
 
Za obe lokacija predviđena je zauzetost od 40 odsto i na njima je moguća izgradnja trospratnih stambenih objekata sa potkrovljem ili četvorospratnica sa ravnim krovom.
 
Prema urbanističkim propisima, investitor će tu graditi linijski centar, što je stanovanje sa poslovanjem, a sve etaže mogu da imaju oko 11.700, odnosno 11.000 bruto kvadratnih metara. 
 
Budući vlasnik zemljišta će morati da plati i promenu upisa u Katastru, jer se oba placa vode kao njiva četvrte klase.
 
Prodaja obe parcele je zakazana za 15. jun, u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije.
Podsetimo da je Grad već ponudio na prodaju jednu parcelu na Mišeluku, po početnoj ceni od 253,7 miliona dinara. 
 
Osim toga, prema saznanjima 021.rs, Gradsko veće je 22. maja odobrilo da se na Mišeluku III ponude na prodaju još dve parcele koje se nalaze u blizini zemljišta koje je već oglašeno na prodaju, a čije je ukupna površina 9.500 kvadratnih metara. 
  • pajo patak

    26.05.2023 14:07
    gradu 600 miliona dinara,
    a investitoru 600 miliona evra.
  • NS

    26.05.2023 11:23
    Al aj stanite sa gradnjom u N. Sadu i okolini. Neka ovaj grad diše i dalje,a ljudi koji su se odlučili za kuće na periferiji da ne osvanu sa zgradama oko sebe. Stvarno preteraste unakaziste Telep, Adice.... ko je i želi i dalje da bude u kući nije u mogućnosti jer ste ga opasali sa zgradama
  • Urbana Vila

    26.05.2023 07:17
    Bocara likes this

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti