Prodaje se zemljište na Satelitu i Mišeluku: U kasi 356 miliona, u Novom Sadu nove zgrade

Novi Sad je raspisao oglas za prodaju dva placa na Satelitu i Mišeluku po početnoj ceni od gotovo 356 miliona dinara. Na ovim lokacijama će se graditi stambene zgrade.
Prodaje se zemljište na Satelitu i Mišeluku: U kasi 356 miliona, u Novom Sadu nove zgrade
Foto: 021.rs
Zemljište koje se prodaje nema adresu, te se vodi kao Mišeluk III. Na toj lokaciji se trenutno odvijaju radovi na izgradnji saobraćajnica.
Parcela koja se prodaje po početnoj ceni od 253,7 miliona dinara ima površinu nešto veću od 4.670 kvadratnih metara. 
 
Prema urbanističkim planovima dozvoljena je izgradnja objekata za višeporodično stanovanje visine od tri sprata sa potkrovljem ili četiri sprata uz ravan krov. Indeks zauzetosti parcele je do 40 odsto. Obaveza pre gradnje je izrada urbanističkog projekta. 
Novi vlasnik će nakon kupovine snositi troškove promene upisa vrste klase zemljišta u građevinsko, s obzirom na to da se trenutno vodi kao vinograd prve klase. 
 
Licitacija za ovo zemljište će se održati 29. maja, u 11 časova, u Upravi za građevinsko zemljište i investicije. 
 
Ukažimo i na to da je ovo prva od tri parcele koje se nalaze nedaleko od Kovid bolnice koje je gradska vlast namenila za prodaju. Druge dve se nalaze u neposrednoj blizini, slične su površine, te se očekuje da će i njihova početna cena biti oko 250 miliona dinara. 
 
 
Zemljište na Satelitu ne prodaje se često. U pitanju je najstariji deo Satelita, Tozinovac, koji se poslednjih godina ubrzano transformiše, te kućice zamenjuju zgrade.
 
Prodaje se pet katastarskih parcela ukupne površine od 450 kvadratnih metara, koje obuhvataju sadašnji kraj ulica Isidore Sekulić i Đorđa Krstića, što bi u budućnosti trebalo da postane nastavak Ulice Anđe Ranković.
Grad je procenio da ovo zemljište košta 104,2 miliona dinara. To će se isplatiti investitoru s obzirom na to da je na ovoj lokaciji dozvoljena izgradnja zgrade sa podrumom, prizemljem, pet spratova i potkrovljem. 
 
U oglasu se navodi da se pet manjih parcela prodaje kako bi se sa tri obližnje spojile u jedno građevinsko zemljište. Vlasnik parcela sa kojima je predviđeno spajanje je kompanija "Inobačka", te je za očekivati da budu zainteresovani za ovo zemljište.
 
Licitacija za zemljište na Satelitu će se organizovati 24. maja, u prostorija Uprave, u 10 sati. 
  • Jare

    25.04.2023 23:16
    @Mare
    "ovaj pakao sa parkingom ne pogadja njih"

    Prodaj kola, pa neće pogađati ni tebe.
  • Super Hik

    25.04.2023 22:38
    Divlja legalna gradnja
    Da se još malo unovči dok se ne padne sa vlasti i dodatno optereti oronula infrastruktura grada.
  • Neko

    25.04.2023 20:40
    Ju ju ju strasno, potpuno odsustvo realnosti i potreba grada i njegovih gradjana. Sumanuti urbicid,bez milosti.
    Smatram da ce za jedno 50 godina nici novi grad, negde u okolini, koji ce imati sve osobine normalne gradske sredine a NS ce biti prepun favela, potpuno urbanisticni devastiran pa ce u njemu ziveti samo ko mora.
    Ovaj grad je unisten!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti