Novi Sad sprema prodaju zemljišta na Mišeluku - gradiće se višespratnice

Grad počinje sa prodajom prvih parcela na Mišeluku na kojima će biti moguća izgradnja višespratnica.
Novi Sad sprema prodaju zemljišta na Mišeluku - gradiće se višespratnice
Foto: Grad Novi Sad
Prodaja zemljišta je bila očekivana. Nedavno je počelo uređenje i gradnja nekoliko ulica u ovom delu Mišeluka, nedaleko od Kovid bolnice.
Kako se 021.rs uverio, Gradsko veće je dopunilo ovogodišnji Program otuđenja građevinskog zemljišta parcelama u ulici koja nema ime i u katastru se vodi kao Mišeluk III.
 
Za tri parcele je predviđena gradnja višespratnih objekata, koji mogu imati sadržaje prvenstveno za stanovanje i u manjoj meri za poslovanje. 
Veličina im je slična - površina dve je 5.848 kvadrata, a jedne 4.674 kvadrata. Ove tri parcele po površini su među većima koje ove godine prodaje Novi Sad. Od njih je veće samo zemljište od gotovo 11.000 kvadratnih metara na mestu nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu, a koje se već duže vreme nalazi na čekanju za prodaju. 
 
Kažimo i da postoji razlika u dozvoljenoj visini objekata koja se navodi u odluci Gradskog veća i u katalogu na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije.
 
 
Dok se u odluci Gradskog veća navodi da je dozvoljena gradnja zgrada od pet etaža, kod UGZI-ja je određeno da je dozvoljenja izgradnja objekata sa spratom manje, odnosno da mogu imati četiri etaže.
 
Ovo ipak ne bi trebalo da bude problem budućim kupcima i visinu će lako rešiti sa lokalnim vlastima prilikom izdavanja građevinske dozvole, jer je prema regulacionim planovima na ovom delu Mišeluka III dozvoljena izgradnja objekata do pet etaža, posebno ako su u pitanju linijski ili opštegradski centar.
Datum prodaje još nije određen, ali bi on mogao uskoro da dođe, s obzirom na to da su se već našle u katalogu Uprave za građevinsko zemljište i investicije. 
 
Osim parcela na Mišeluku, na spisku zemljišta za prodaju u ovoj godini dodate su i parcele od 21.120 kvadratnih metara u Futogu, u Ulici Sonje Marinković, koja je namenjena za privredni objekat, kao i parcelu od 10.386 metara kvadratnih u Radnoj zoni Rimski šančevi. 
  • @Ala

    19.04.2023 13:50
    Ili ostavi alkohol, ili uzmi naočare kad pišeš komentare.
  • Dejan sa Popovice

    19.04.2023 09:05
    Za Peru
    Sve ste u pravu,slažem se sa svakim Vašim navodom.
  • pera

    19.04.2023 07:28
    extra lokacija
    Mišeluk je najeskluzivnija lokacija u gradu
    1,5 km do promenade gde to, ima a opet van gradske guzve
    ruža vetrova,fruška gora,dunav....
    samo gradite a večiti nezadovoljnici neka samo pišu....
    grad treba da se razvija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti