RHMZ upozorio: Vodostaj Dunava kod Novog Sada narednih dana iznad granica redovne odbrane

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.
RHMZ upozorio: Vodostaj Dunava kod Novog Sada narednih dana iznad granica redovne odbrane
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs pisao, 23. maja je proglašena redovna odbrana od poplava na Dunavu kod Novog Sada. Odbrana se odnosi na sremsku stranu grada, u zoni Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, o čemu više OVDE.
Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 28. i 29. maja vodostaji će biti u većem porastu, sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. 
Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja, navodi RHMZ. 
 
Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.
 
Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji.
 
Prognoza za naredne dane
 
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana. 
 
Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. 
Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
 
Jutarnja temperatura od 10 do 15 stepen, a najviša od 21 do 25 stepeni.
 
Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, češćim u drugom delu dana, a koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme. Najviša dnevna temperatura će u većini mesta biti od 21 do 27 stepeni Celzijusa.
  • Stohadin

    28.05.2023 21:22
    Dunav
    Narode nemoj ništa da se brineš....
    Imate vašeg spasioca.....
    ON će da vas spase.....
    Ako ste bili na mitingu da ga (po)držite....
  • Maroder

    28.05.2023 12:25
    Cekaj dok izgradimo solitere u sred Dunava. Izvestaj RHMZ o porastu vodostaja vazi samo od treceg sprata da na vreme mogu do obale..onima u prizemlju, prvom, drugom i trecem se ni ne isplati da ustaju:)))
  • Mihajlo_ns

    28.05.2023 11:32
    Free Šodroš!
    Potrebna je odgovornost i krajnja ozbiljnost ljudi bicemo potopljeni, smesta se moraju obustaviti svi radovi na Šodrošu kao i na sremskoj strani te da se ukloni svaka konstrukcija i zapoceti gradjevinski poduhvat, trajnoi! Ili to ili odosmo pod vodu kao i 1965, stvar je isuvise ozbiljna ali nekima to izgleda nije problem , kada se bude desila nesreca ispastacemo svi zbog neodgovornosti i pohlepe malog broja "ljudi", sa elementarnim nepogodama se ne smemo igrati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti