Planira se rekonstrukcija vatrogasne stanice u Futogu, grad izdvojio više od 60 miliona dinara

Nova vatrogasna stanica gradiće se u Futogu, a procenjena vrednost izgradnje je više od 60 miliona dinara.
Planira se rekonstrukcija vatrogasne stanice u Futogu, grad izdvojio više od 60 miliona dinara
Foto: 021.rs
Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove pokrenula je javnu nabavku za izvođača radova na izgradnji jednospratnog objekta.
Vatrogasna stanica u Ulici cara Lazara 13 u Futogu već postoji, a projektnom dokumentacijom je predviđeno da se postojeći objekat sruši i da se na tom mestu izgradi novi.
Urbanističkim projektom predviđeno je da postojeći toranj ostane.
 
Projektom je predviđeno da se u prizemlju nalazi garaža, u koju mogu da stanu tri vozila, dok će na spratu biti spavaonica, ostava, kancelarija komandira, dežurana, garderoba, toalet i dnevni boravak sa kuhinjom.
 
Sa strane Ulice cara Lazara biće pešački ulaz, dok će sa sporedne ulaziti vatrogasna vozila.
 
  
 
Predviđeno je i da se radi nova vodovodna i kanalizaciona mreža, elektroinstalacije, kao i sistemi za grejanje, hlađenje, ventilaciju i ostale instalacije.
 
Urbanisti kažu da je ova lokacija u Futogu, prema svim postojećim planovima, planirana za smeštaj punktova-stanica Hitne pomoći, vatrogasaca i policije. 
 
Takođe, nalazi se u zoni zaštite graditeljskog nasleđa, gde se ističe posebno vatrogasni toranj koji je od 1991. godine na listi objekata koji uživaju prethodnu zaštitu.
Izvođač radova imaće rok od devet meseci da završi radove, a ponuđači mogu svoje ponude da dostave do 21. juna.
  • Rade

    08.06.2023 17:02
    Bravo
    Ovo je pored domova zdavlja , škola,policiiskih stanica jedna od najbitnijih stvari za jedno veliko mesto kao sto je Futog da ima svoju vatrogasnu brigadu na raspolaganju 24h.
  • Zbogom pameti

    07.06.2023 08:40
    Nadam se da necete sve sravniti sa zemljom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti