Sto novosadskih mališana dobilo besplatna auto-sedišta, naredna podela 28. juna

Prvih 100 besplatnih auto-sedišta za najmlađe Novosađane podeljena su danas u Skupštini Grada Novog Sada.
Sto novosadskih mališana dobilo besplatna auto-sedišta, naredna podela 28. juna
Foto: Grad Novi Sad
"Sto besplatnih-auto sedišta dodeljena su roditeljima dece rođene između 1. januara i 1. septembra 2022. godine u okviru aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada", navodi se u saopštenju Gradske kuće.
Naredna podela planirana je za 28. jun, kada će biti uručeno još 100 auto-sedišta deci rođenoj između 1. januara i 1. septembra 2022. godine, dok će preostaliih 100 komada biti dodeljeno krajem septembra 2023. godine, za decu rođenu između 1. juna 2022. godine i 31. januara 2023. godine.
Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve prof. dr Aleksandar Bulajić istakao je da je Novi Sad među lokalnim samoupravama u kojima u prethodnih pet godina nema ni jedan zabeležen smrtni slučaj stradanja najmlađih Novosađana u saobraćajnim nezgodama.
 
Podsetio je i na to da samo pravilnim korišćenjem auto-sedišta roditelji mogu sačuvati život svog deteta u slučaju saobraćajne nezgode, dok je pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Mirko Koković istakao da pravilna upotreba dečjih auto-sedišta smanjuje rizik za 70 procenata u odnosu na nekoršćenje ili njihovu nepravilnu upotrebu.
 
Dodaje se da je, u cilju prevencije i bezbednosti najmlađih u saobraćaju, Grad Novi Sad obezbedio za sve zainteresovane roditelje i preglede auto-sedišta, svake poslednje nedelje u mesecu od 11 do 13 časova na parkingu glavnog ulaza na Štrand, kao i predavanja o bezbednosti dece u saobraćaju za trudnice, u Domu zdravlja Novi Sad.

Podsetimo, Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Novog Sada i Gradska uprava za saobraćaj i puteve, tokom 2023. godine planirali su podelu 300 autosedišta za decu od devet do 36 kilograma.

  • Ns

    08.06.2023 08:25
    Sve zakasnelo. Svi oni vec imaju sedista. Treba deliti buducim roditeljima ili u porodilistu... Opet nekoordinirano....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti