Za rekonstrukciju platoa MSUV izdvaja se gotovo 62,5 miliona dinara

Rekonstrukcija platoa ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV), u Dunavskoj 37, koštaće gotovo 62,5 miliona dinara.
Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 90 dana, a posao će uraditi novosadske firme "Energy pro", "Solaris pro-ing"  i "Protech integra" koje su se i jedine javile na tenderu. 
Kako se vidi iz dokumentacije, "Energy pro" će raditi veći deo rekonstrukcije i građevinske radove, zelenilo i kanalizaciju, "Solaris pro-ing" će urediti mašinske instalacije, a "Protech integra" elektro instalacije. 
Plato ispred nekadašnjeg Muzeja revolucije će zadržati svoj osnovni oblik kakav ima od šezdesetih godina, kada je objekat sagrađen. 
 
Prema projektu žuti klinker će biti uklonjen u najvećoj meri i ostaće samo kao dekorativna linija, a ostali deo platoa će biti betoniran. Ispod će biti postavljene cevi koje će služiti za grejanje platoa radi topljenja leda tokom zimskih dana.
 
 
Rekonstrukcija podrazumeva i radove na hidroizolaciji, atmosferskoj kanalizaciji, ugradnji nove metalne ograde oko platoa i u delu rampe. 
 
Na platou će se postaviti i klupe, zameniće se postojeće ventilacione rešetke i svetlarnici u parteru, biće postavljena i zaštitna ograda oko stabala.

Plato će dobiti dekorativnu rasvetu, novu elektroinstalaciju i video nadzor.

  • Neki

    08.06.2023 12:56
    400m2
    Ispravka. Umesto elektro grejača stavljaju cevi za grejanje....još jeftinije od grejnih kablova...
    ULTRA LOPOVLUK.

  • Neki

    08.06.2023 12:51
    400m2
    Pominje se grejanje.....zbog neobaveštenosti stanovništva.
    Grejanje u betonskoj košuljici nije nikakva raketna nauka, postavlja se grejni kabel koji nemoze biti skuplji od 20e/m². Stavlja se inače u kupatila u luksuznijim stanovima.
    To su namerno stavili u opis da bi kao opravdali najmanje duplu cenu od normalne (čak i da ide nekom 10% u džep).
    U jednom su dobri: LOPOVLUK!
  • Neki

    08.06.2023 12:44
    400m2
    Neka me neko ispravi ako ima više od 400m².
    To izađe preko 1300eur za m²!
    Za betoniranje?
    Razume se i hidroizolacija, ali ona ne može biti više od 200e/m2 i to sa termoizolacijom koja se ne spominje, a ispod su prostorije koje su vetovatno i grejane i to ne u celij kvadraturi.
    Tu nešto nije u redu!
    Krade se na veliko ili neko pojma nema o svom poslu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti