SNS o potopima: Novi Sad je toliko ekonomski snažan da može da se nosi s elementarnim nepogodama

Gradski odbor Srpske napredne stranke naveo je danas da je Novi Sad toliko ekonomski snažan da može da se nosi s elementarnim nepogodama.
SNS o potopima: Novi Sad je toliko ekonomski snažan da može da se nosi s elementarnim nepogodama
Foto: 021.rs

Njihova reakcija stiže nakon saopštenja Stranke slobode i pravde koja je komentarisala, kako su rekli, sramnu izjavu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da je u potopima na ulicama "lakše ljudima nadoknaditi štetu od poplava".

SNS napominje da je Novi Sad toliko ekonomski snažan da može da se nosi sa elementarnim nepogodama kakve je imao poslednjih nedelja, da se hitno i u rekordno kratkom roku saniraju štete, i da grad normalno funkcioniše.
"Sve gradske službe rade kao jedan, u cilju da se što pre izbore sa posledicama nepogoda koje smo imali. I naš gradonačelnik je ponosno istakao da svaku štetu koju pretrpe građani možemo da saniramo, u situaciji kada umesto 15 litara kiše po kvadratnom metru, za koliko je projektovana kanalizaciona mreža, padne rekordnih 65 litara po kvadratnom metru", navode naprednjaci.
 
Dodaju da svaki kanalizacioni sistem u Evropi može da primi oko 15 litara kiše po kvadratnom metru, a u Novom Sadu je palo 65 litara, što nijedan sistem ne može to da istrpi.
 
"I da, stručnjaci kažu da može da se radi kanalizacija koja može toliku količinu padavina da izdrži, ali struka kaže da to nije ekonomski opravdano već da je lakše ljudima nadoknaditi štetu koji su pretrpeli. A ublažavanje eventualnih većih šteta smo ublažili svih tih noći i dana zato što smo dobro organizovani kao Grad i što je na svim lokacijama na kojima je bilo problema sa obimom padavina, bio čitav javni i privatni sektor sa desetinama mehanizacije i ljudstva", ističu u SNS.
Gradonačelnik Milan Đurić je za 021.rs u sredu rekao da se može napraviti kanalizacija koja može da izdrži veliku količinu padavina, ali da to "nije ekonomski opravdano".
 
Iz SSP smatraju da gradonačelnik ovom izjavom "ponižava sve sugrađane, a posebno one koji žive u kritičnim delovima grada, te svaku kišu doživljavaju sa zebnjom da će izgubiti imovinu".
  • Ivan

    10.06.2023 23:54
    Đurić = Vučević
    A šta smo drugo mogli očekivati od sns neznalica.
  • Ddd

    10.06.2023 18:05
    a đaci?
    Zašto onda i Novi Sad ne daje besplatne udžbenike
  • Zemlja čudesa

    09.06.2023 15:43
    Primećeno :)
    Videli smo prethodnih dana tu ekonomsku silu grada na delu. Od svih moćnih "gradskih službi" vodu je ispumpavalo JP "Vode Vojvodine", u vlasništvu pokrajine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti