U Sremskim Karlovcima godinu dana rekonstruisali ulicu, asfalt već počeo da "puca"

Asfalt u Ulici braće Anđelić u Sremskim Karlovcima, koja je prethodno rekonstruisana godinu dana, počeo je posle obimne padavine da "puca".
U Sremskim Karlovcima godinu dana rekonstruisali ulicu, asfalt već počeo da "puca"
Foto: 021.rs
Rekonstrukcija ove ulice počela je u martu 2022. kao deo projekta "Uređenja starog jezgra Sremskih Karlovaca" koje je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja, a završeni su tek godinu dana kasnije.
Rok za izvođenje radova nekoliko puta je bio produžavan iz raznoraznih razloga, a rekonstrukcijom ove ulice stvoren je niz problema u sporednim ulicama i to pre svega zbog atmosferskih padavina.
Radove je izvodila firma "Karin komerc MD" i "Energy pro", a posebnim ugovorima su bili angažovani EPS i Telekom na izgradnji elektroenergetske i telekomunikacione mreže.
 
Posle svih problema, asfaltiranja, zakopavanja i raskopavanja, ulica je napokon otvorena u martu ove godine.
 
Meštani Sremskih Karlovaca napokon su mogli slobodno da se kreću jednom od glavnih saobraćajnica u ovoj varoši, a bili su spremni i da zanemare sve očigledne propuste kao što su neusklađena nivelacija trotoara, kao i brojne druge probleme koje su ostali iza radnika.
 
Međutim, samo tri meseca nakon što su radovi završeni, a usled velike kiše koja je pala 8. juna u ovom mestu, postale su vidljive "pukotine" u asfaltu u ovoj ulici.
 
  
 
One su počele na deonici koja se među poslednjima radila, a koja je među prvima bila raskopana i prilično dugo stajala "otvorena" i to zbog problema usled atmosfesrskih padavina prošle godine. Šta je 021.rs pisao tada pogledajte OVDE.
 
Iz Opštine Sremski Karlovci za 021.rs kratko su odgovorili da se radovi koji su izvedeni u Ulici braće Anđelić nalaze u garantnom roku.
 
"O svemu je obavešten izvođač radova, koji je dužan da otkloni štetu nastalu na saobraćajnici", dodaju oni.
Podsetimo, za rekonstrukciju ove ulice iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno više od 197 miliona dinara, a izabrane kompanije su imale rok od 180 kalendarskih dana da završe radove.
 
Javnost nije upoznata sa tim koliko je konačno plaćena rekonstrukcija, a u budžetu Opštine Sremski Karlovci za 2023. godinu izdvojeno je dodatnih 100 miliona dinara za "zgrade i građevinske objekte" u Braće Anđelić.
 
U okviru ovih radova trebalo je da budu postavljene cevi na više od 700 metara kanalizacione mreže, kao i na više od 800 metara vodovodne mreže. 
  • Mare

    21.06.2023 20:47
    Uzas od opstine,ali takva je cela kumovska i lopovska drzava
  • aleksandra

    15.06.2023 13:16
    ma
    bolje ko pre , ne diraš ništa decenijama nema ko da zamera hehe!
  • Mile

    15.06.2023 12:41
    Sigur ima gresaka i treba da se isprave hitno ali netreba tolika mrznja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti