Tompus, alkohol i pun stomak: Kako su čelnici Sremskih Karlovaca trošili pare (ne svoje, naravno)

Čelnici Sremskih Karlovaca su u lokalnom restoranu trošili novac građana na alkohol, ali i na tompuse i skupa jela.
Tompus, alkohol i pun stomak: Kako su čelnici Sremskih Karlovaca trošili pare (ne svoje, naravno)
Foto: Pixabay
Analiza portala 021.rs za period od januara 2022. do februara 2023. godine pokazuje da su opštinari potrošili ukupno 635.000 dinara na usluge u restoranu "Bermet".
Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja Opština Sremski Karlovci dostavila je redakciji 021.rs fakture za restoranske usluge u periodu od januara do kraja avgusta 2022. godine, ali i račune za period od decembra prošle do februara ove godine. Međutim, iz Opštine nisu dostavili dokumenta iz septembra, oktobra i novembra.
Na fakturama se vide informacije o tome koliko je Opština platila za svaku posetu restoranu, kao i šta se naručivalo. 
 
Za period od decembra portalu 021.rs su dostavljene i kopije računa na kojima se vidi kada su oni izdavani. 
 
Pilo se tokom i van radnog vremena, ali i pušilo
 
U analiziranom periodu od godinu dana, radnici Opštine Sremski Karlovci su na alkoholna pića potrošili ukupno nešto više od 104.000 dinara.
 
Pilo se svašta - od više od 20 litara vina i piva do, najčešće konzumiranih, žestokih pića i rakija.  
 
Kako pokazuje dostavljena dokumentacija, oni su u periodu od 1. decembra prošle do 8. februara ove godine alkoholna pića pili ili tokom radnog vremena ili u kasne večernje sate.
 
Tako se na račun građana 10. decembra, posle ponoći, pilo nekoliko pelinkovaca i dunjevača, 16. decembra su se posle 21 čas pila vina, dok su 28. decembra na stolovima bila žestoka pića, piva i vina. 
 
Na račun opštine pilo se i tokom radnog vremena. Tako je 25. januara ove godine, oko 10 časova ujutru, popijeno osam šljivovica, dve kajsije, tri lozovače i jedno manje vino. 
 
Ali, to nije sve. 
 
Osim što se u velikim količinama konzumirao alkohol, na jednoj od faktura datiranih na 18. jun 2022. vidi se da je i neko na račun poreskih obveznika u Sremskim Karlovcima naručio tompus marke Davidoff 2000, koji je u tom momentu koštao 2.450 dinara.
 
I jelo se
 
U navedenom periodu u restoranu se i jelo, na račun građana. Tako su najpopularnija jela među opštinarima, od onih skupljih, bile pastrmke, orada, dimljeni file i kare, mešano meso, bermet kombinacija, ali i - uštipci.
 
Okupljeni u "Bermetu" su, prema informacijama koji se vide u računima, u više navrata jeli znatno posle svog radnog vremena i to razna jela - od ribljih i telećih čorbi, preko sendviča i pica, pa sve do čizkejkova, rezanaca sa orasima i raznim desertima.
 
Istog dana kada su opštinari 25. januara ujutru pili rakije, imali su i obilnu gozbu sa jelima koji se kreću od omleta do ražnjića i deserta.
 
U analiziranom periodu, pojedena hrana je koštala više od 330.000 dinara.
Kako su iz Opštine Sremski Karlovci za 021.rs odgovorili, ugostiteljske usluge restorana su zajedno sa sličnim stavkama u budžetima za 2022. i 2023. godinu svrstane pod tačku "Usluge po ugovoru", a na razdelima Skupštine opštine, Predsednik i Opštinska uprava.
 
Uvidom u budžet za 2022. je pod ovim tačkama izdvojeno nešto više od 14 miliona dinara, dok je za 2023. godinu izdvojeno nešto više od 20 miliona.
 
Opština ima zaključen ugovor i sa restoranom "Brankov čardak", koji se nalazi na Stražilovu.

Komentari 41

  • Mila

    13.06.2023 16:59
    A VI SAMO I DALJE GLASAJTE ZA
    Dragi Karlovčani, pričajte, šaljite komentare...ali i dalje vi samo glasajte za NJIH! DOK I VAS NE POJEDU, U BUKVALNOM I PRENOSNOM SMISLU..
  • Miloš

    13.06.2023 14:39
    ,!!!????
    Iiiiii.....šta sad?.......Niiiištaa......
  • Nikoo

    13.06.2023 12:33
    Sve jasno
    A znate li ko drži Brankov čardak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti