Stojković: Hapšenjem Cvijetića režim ušao u fazu lukašenko-putinovskog tipa - loviće ljude po ulici

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković kaže za 021.rs da je hapšenjem sekretara novosadskog odbora Mladena Cvijetića, režim ušao u fazu "lukašenko-putinovskog tipa".
Stojković: Hapšenjem Cvijetića režim ušao u fazu lukašenko-putinovskog tipa - loviće ljude po ulici
Foto: 021.rs

Kako navodi za 021.rs, čini se da će režim "loviti ljude po ulici".

"To se upravo desilo. Policija je uhapsila Mladena na ulici. Evo sad imamo brzopotezno suđenje u roku od sat, dva. On je već priveden pred sudije. To krivično delo zaista je neobično, nije se potezalo već decenijama, od devedesetih čini mi se", ističe Stojković.
Dodaje da je reč o ozbiljnoj fazi.
 
"Otprilike, deluje tako da zaista mogu da optuže bilo kog učesnika protesta za samovlašće jer na taj način preuzima neke ingerencije državnih organa. A mi kao građani smo prinuđeni da preuzimamo ingerencije državnih organa, jer državne organe nemamo, odnosno državni organi su upereni protiv naših sloboda, a ne da se brinu o našim slobodama i našim pravima", zaključuje Stojković. 
 
Sekretar Gradskog odbora "Zajedno" Mladen Cvijetić priveden je danas pre podne u Novom Sadu bez ikakvog obrazloženja, poručili su iz Zajedno.
 
On je prvo odveden u policijsku stanicu gde mu je saopšteno da se tereti "za neko krivično delo o kom on ne zna ništa", da bi odmah potom bio izveden pred sudiju.

Krivično delo koje se Cvijetiću stavlja na teret je "samovlašće", koje podrazumeva da neko "samovlasno pribavlja neko svoje pravo ili pravo za koje smatra da mu pripada".

Za ovo delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do jedne godine. 

  • Prava demokratija

    15.06.2023 16:24
    Ne razumem, pa opozicioni aktivisti baš ovde po komentarima već godinama unazad najavljuju kako će političke neistomišljenike loviti po ulicama. Valjda treba ovo pohvaliti - konačno nam se SNS demokratizovao.
  • Miko

    15.06.2023 16:17
    Putin- Lukašenko,brane zemlju od zapadne infekcije. Ovaj naš,isključivo svoje du.e ! Razlika je to.
  • Viktorija

    15.06.2023 15:58
    Sve je otišlo dođavola
    Niko nije 100% u pravu, ni plavi, ni žuti, ni zeleni, ni crveni i t.d.
    Ljudi, uzmite se svi zajedno u pamet!!!
    Imamo jednu zemlju, valjda je to jasno svima, nađite kompromis, želimo da živimo normalno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti