Prvi julski utorak pred Novosađanima: Radovi na ulicama, sunce i vrućina, nekoliko dešavanja

Prvi julski utorak u Novom Sadu biće veoma topao i sunčan.
Prvi julski utorak pred Novosađanima: Radovi na ulicama, sunce i vrućina, nekoliko dešavanja
Foto: 021.rs
Kao i uvek, mi smo tu da vas obavestimo o najvažnijim i najzanimljivijim dešavanjima u gradu.
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti pretežno sunčan i veoma topao. Minimalna temperatura biće 17, dok će najviša dnevna biti 29 stepeni. Duvaće slab i promenljiv vetar.
 
Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. 
 
Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu smanjenja radne sposobnosti i pospanosti. U najtoplijem delu dana savetuje se dodatna zaštita od UV zračenja.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog naselja, Detelinare, Satelita, Avijatičarskog naselja i okolina Sajma možda neće imati tople vode. Kako navode u Toplani, reč je o planiranim radovima na obaveznoj reviziji trafostanica u ovim delovima grada. Do poremećaja u isporuci tople vode može da dođe počev od 8h. Sistem bi trebalo da se normalizuje istog dana u poslepodnevnim časovima.
 
Delovi Sremske Kamenice, Budisave i Rakovca neće imati struje. U Sremskoj Kamenici od 8.15 do 9.45 časova će bez struje biti Deo Paragova, od crkve do kraja prema Iriškom vencu, VP 3545/5, odmaralište Beton, deo Popovice oko autobuske stanice i Budžaka, Artiljevo, preduzeće Omorika. Za ostala mesta pogledajte OVDE.
 
Počela je popravka kolovoza na Bulevaru oslobođenja i radi se na deonici od Bulevara cara Lazara do Ulice Maksima Gorkog. U novoj fazi radovi će se izvoditi u dve etape. U toku prve, zabrana saobraćaja važi u desnoj kolovoznoj traci, u smeru od Mosta slobode ka Železničkoj stanici. Druga etapa podrazumeva zabranu saobraćaja u levoj kolovoznoj traci na toj deonici.
 
Podsećamo da su, zbog ovih radova na Bulevaru oslobođenja, autobusi GSP-a na linijama 12, 60, 61, 62, 63, 64, 69 promenili trasu. Opširnije pročitajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Svečano otvaranje biblioteke na Štrandu održaće se od 19 časova, a biće organizovan razgovor književnicom Jelenom Bačić Alimpić, dok će za muzički deo programa biti zadužen Duo Nomadiko.
 
Ispred knjižare "Mala velika knjiga" u holu Pozorišta mladih će se održati radionica pod nazivom "Čitanjac" od 18 časova. Svi zainteresovani bi trebalo da svoje prisustvo potvrde putem mejla: ateljens1@gmail.com ili na broj telefona 063/59 730.
Gejmersko veče "Game Jam 33" održaće se od 19 časova u Kulturnoj stanici "Svilara".
 
Projekcija filma i diskusija "Flood: The overdose epidemic" održaće se od 19.30 časova u Crnoj kući.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti