Sutra javna rasprava o tome kako će most u produžetku Bulevara Evrope uticati na okolinu

Javna rasprava o Studiji o proceni uticaja mosta u produžetku Bulevara Evrope na životnu sredinu, održaće se u četvrtak, 6. jula.
Sutra javna rasprava o tome kako će most u produžetku Bulevara Evrope uticati na okolinu
Foto: 021.rs

Do tada zainteresovani mogu da šalju primedbe i mišljenja Ministarstvu zaštite životne sredine. 

Kako je 021.rs detaljno pisao, procenjuje se da će gradnja i korišćenje mosta uticati negativno na ekosistem, ali istraživači koje je investitor angažovao pretpostavljaju da će zagađenje biti svedeno na minimum. 

Detaljnu analizu studije čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Javna rasprava održaće se u sali Skupštine grada, u Žarka Zrenjanina 2, sa početkom u 8 časova.
 
Inače, dana kad je Studija objavljena, Pokret "Bravo" pozvao je građane, aktiviste i stručnu javnost da primedbama izvrše pritisak da se Studija o proceni uticaja na životnu sredinu mosta u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu ne usvoji.
 
Kako su naveli, intenzivni invazivni radovi otpočeli su iako Studija o proceni uticaja na životnu sredinu nije bila urađena.  

U međuvremenu, Koridorima Srbije odobren je još jedan zahtev za prijavu radova. Ovo je ujedno i prva prijava radova ove godine, a odnosi se samo na jednu parcelu, odnosno mali deo puta ka skretanju za Ribarac.

  • Komšija

    05.07.2023 23:04
    Samo glasno
    @komšinica

    Tako je komšinice...
    Reci im glasno da čuju...
    ...ali neće shvatiti...
  • Ha

    05.07.2023 21:02
    Hm
    Koliko mostova ima Budimpešta, eto prvi sused? Beograd? Limani su pravljeni tako da je tlo isušivano. Koliko je žaba tad uništeno?
  • komšinica

    05.07.2023 18:02
    @Komšija
    Pozdrav komšiji sa Podbare, ja sam Salajčanka I muka mi je svih novosađana od juče a pogotovo tih što misle da je Liman centar sveta, o ostalima nije vredno raspravljati. Došli, videli, uništili. Ko bar nekoliko generacija, a to je najmanje pet, šest nema u ovom gradu nije Novosađan. Pa sad ljuti se kogod ili ne!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti