Raspisani konkursi za direktore četiri novosadska javna preduzeća, poznato koji su uslovi

Raspisani su javni konkursi za direktore četiri novosadska javna preduzeća.
Raspisani konkursi za direktore četiri novosadska javna preduzeća, poznato koji su uslovi
Foto: 021.rs
Skupština Grada oglasila je konkurs za nove mandate na čelu "Zoohigijene", "Tržnice", "Čistoće" i "Vodovoda i kanalizacije". Direktori se biraju na četiri godine, a konkurs je otvoren 30 dana od današnjeg dana, 5. jula. 

Neki od uslova su stečeno visoko obrazovanje, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima povezanih sa poslovima javnog preduzeća za koje se konkuriše, radno iskustvo u vođenju poslova i da kandidat nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci. 

Inače, osim direktorke "Zoohigijene" Ivane Kukin koja je na toj poziciji od 2019. godine, trojica v.d. direktora ostalih preduzeća dužnost su preuzeli ove godine zbog političkih previranja u gradskoj vlasti.
 
Direktor "Tržnice" u v.d. statusu je diplomirani inženjer drumskog i javnog gradskog saobraćaja Vladimir Stojković. Na čelo preduzeća došao je silom prilika - u fabruaru ove godine je zvanično raskinuta koalicija Srpske napredne stranke sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, što je uslovilo i kadrovske promene u preduzećima koje su do tada vodili članovi LSV.
 
Tako je Damir Kondić (LSV) napustio čelo "Vodovoda", a na njegovo mesto je došao Uroš Lončar (SNS), dotadašnji direktor "Tržnice". Stojković je potom preuzeo "Tržnicu".
 
U "Čistoći" je do kadrovskih promena došlo nakon što je iz gradske koalicije početkom februara izašao Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Tada je ostavku na funkciju direktora "Čistoće" podneo Vladimir Zelenović, koji je vodio preduzeće 10 godina kao član najpre SPO, a potom POKS. Njegov posao preuzeo je Donald Božić.

  • Laloš

    07.07.2023 02:28
    Čuj konkursi....slatko sam se nasmejao. Sad je u SNSu MMA borba ko će dobiti Loto sedmicu. A što se stručnosti tiče verovatno je svaki od kandidata poranio jednu subotu na Fabus da mu odštampaju diplomu.
  • Sara Radović

    05.07.2023 20:20
    Direktor ili Upravnik
    Mogu ja? Ionako sam većinski vlasnik zbog prijateljstva i šverca?
  • Sara Radović

    05.07.2023 20:17
    Direktor ili Upravnik
    Mogu ja? Ionako sam većinski vlasnik zbog prijateljstva?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti