Obnova Info-centra na Fruškoj gori u narednih godinu dana

Informativni centar JP Nacionalni park "Fruška gora" biće rekonstruisan i opremljen u narednih godinu, godinu i po dana.
Obnova Info-centra na Fruškoj gori u narednih godinu dana
Foto: 021.rs
To je rečeno juče na potpisivanju ugovora za ovaj projekat. 
Reč je o zajedničkom projektu Republike i Pokrajine s ciljem unapređenja turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.
Info centar, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, biće reprezentativno mesto sa puno sadržaja i mesto gde će turisti moći da dobiju informacije i da usmere svoje aktivnosti na Fruškoj gori.
 
"Projekat vredan 170 miliona dinara biće realizovan za godinu do godinu i po dana. Fruška gora je najstariji nacionalni park u našoj zemlji, sa najviše potencijala i činimo sve i u ovom tehničkom delu, u delu podsticaja razvoja i u delu motivacije ljudi da borave na Fruškoj gori", izjavio je Mirović i istakao da se Fruška gora mora održati u njenoj ambijentalnoj celini.
 
Dobar primer za to, naveo je Mirović, jeste master plan koji je donela Vlada Srbije kad je reč o zaštiti i urbanističkom usmeravanju Vrdnika.
 
"Pokrajinska vlada poslednjih godina sve više finansijskih sredstva ulaže na Fruškoj gori. Pomogli smo Nacionalnom parku da započne obnovu mobilijara, u narednim nedeljama biće postavljeno pet stanica za punjenje električnih bicikala, podstakli smo turističke i kulturne manifestacije - Tur de Fruška, ove godine u dva izdanja za sve ljubitelje biciklizma, Festival 'Vrdnička vila', a u Irigu ćemo po drugi put održati Vinsku šetnju", izjavio je predsednik Mirović.
 
Ove godine, kako je rekao Mirović, biće nastavljeno i uređenje putne mreže, a plan je i izgradnja vizitorkog centra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti