Petak u Novom Sadu: Drugi dan Exita, Dan ustanka, Noćni bazar i mnogo toga još

Novi Sad je vrlo živ - u toku je Exit, vreme je lepo, a mnogi su i na odmoru pa vreme provode u gradu.
Petak u Novom Sadu: Drugi dan Exita, Dan ustanka, Noćni bazar i mnogo toga još
Foto: 021.rs

Mi vam donosimo pregled najznačajnijih događaja u Novom Sadu, ali i bitne servisne i druge informacije za petak, 7. jul.

Vreme

Čini se da meteorolozi ponovo imaju problema da procene lokalne pojave - već smo, vodeći se RHMZ i njihovim prognozama, pogrešno najavili kišu...
 
Ali meteorolozi i za petak, 7. jul najavljuju pljusak u Novom Sadu. Najniža temperatura biće 17°C, a najviša temperatura biće 29°C.
 
Većini hroničnih bolesnika vreme neće prijati. Poseban oprez savetuje se srčanim i plućnim bolesnicima, a meteoropate mogu da očekuju probleme sa snom, reumatske bolove i neraspoloženje. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Petrovaradina, kao i ceo Bukovac, u petak neće imati struje. Od 8 do 11 časova će bez struje biti Anđe Ranković 7-11, Živka Radovanovića 3-5, Futoški put 28-32C, Ive Ćipika 24, 15, udruženje penzionera i vrtić "Bajka".
 
U Petrovaradinu od 8 do 11 sati struju neće imati Krajiška 3-19, 2-6, T. Maretića 1-7, 2-6, crkva i Ivana Šanteka 1-15. Bukovac struju neće imati od 8.15 do 12.45.
 
S druge strane, vodu neće imati deo Kaća, a razlog su radovi. Bez vode će od 8 do 15 časova biti ulica Partizanska, od Narodne vojske do Jovana Jovanovića Zmaja i Ive Lole Ribara, od Partizanske do Žarka Jovića.
 
Režim saobraćaja izmenjen je zbog Exita, koji traje do 10. jula. Važi za sva motorna vozila, osim za dostavna vozila za potrebe festivala, u ulicama Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora, u jednosmernoj ulici koja vodi od Petrovaradinske tvrđave na Kamenički put i Preradovićevoj ulici do Šenoine ulice u Petrovaradinu. Privremena izmena važi od 6. do 9. jula od 17 časova do 8 časova narednog dana, kao i 10. jula do 8 časova.
 
Zbog Exita se menja i režim vožnje autobusa GSP-a. Redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u skladu sa predviđenim vremenima za odlazak i povratak posetilaca sa festivala. 
 
Od 7. do 10. jula na linijama 3 i 9 biće uvedeni vanredni polasci u 03:30 i 04:00 časa od autobuskog stajališta Bulevar Mihajla Pupina/Dunavski park do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9). Autobusi koji saobraćaju na linijama do festivala biće posebno obeleženi oznakom "Exit fest". 
 
Za vreme Exita privremeno će biti izmenjene trase autobuskih linija 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63, 64 i 69 zbog zatvaranja Varadinskog mosta i Beogradske ulice. Detalje čitajte OVDE.
 
Parkiranje u Petrovaradinu tokom Exita biće organizovano na sledećim lokacijama:
 
- Kej skojevaca, kod restorana "Aqua Doria",
- Trg vladike Nikolaja, prostor kod Vojne bolnice i
- Kamenički put, kod restorana "Balkan ekspres".
 
Kapacitet parkirališta je 200 parking mesta, koja će se naplaćivati od 18 do tri sata posle ponoći. Cena parkiranja je 250 dinara, a može se platiti slanjem SMS-a na kratki broj 8288 ili kupovinom parking karte na samom parkiralištu.
 
U toku je popravka kolovoza na Bulevaru oslobođenja i radi se na deonici od Bulevara cara Lazara do Ulice Maksima Gorkog. Zabrana saobraćaja trenutno važi u desnoj kolovoznoj traci, u smeru od Mosta slobode ka Železničkoj stanici. Podsećamo da su, zbog ovih radova na Bulevaru oslobođenja, autobusi GSP-a na linijama 12, 60, 61, 62, 63, 64, 69 promenili trasu.
 
Venizelosova ulica zatvorena je za saobraćaj zbog radova i to do 18. jula. Alternativni putni pravci su Put šajkaškog odreda, Ulica Bajči Žilinskog i Beogradski kej.
Gde ići?
 
U toku je Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, a u Novi Sad je došlo mnogo turista. U petak je drugi dan festivala, a publiku će uveseljavati Skrillex, Eric Prydz, Epica i mnogi drugi.
 
Novi Novosadski noćni bazar u petak se održava na Ribljoj pijaci, a počinje u 18 časova.
 
U toku je "1.200 kilometara lepote", festival savremenog italijanskog filma. U petak u Eđšegu možete da pogledate "Jedan poseban dan" (Un giorno speciale, 2012) s početkom u 21 čas.
 
Na platou Spensa biće druženje uz muziku, klopu i piće na otvorenom. "Petak na stepenicama" počinje u 18 časova.
 
Dan ustanka, 7. jula, obeležiće Antifašistički front u Crnoj kući. Posetioce očekuje prodajna izložba sa interesantnih radovima, večera, kao i nastup hora "Naša pjesma". Početak je u 17 časova.
 
U toku je izložba "Poklon-zbirka Dragiše Brašovana" u Galeriji Matice srpske, a u sklopu iste je bogat prateći program. U petak vas očekuje kustosko vođenje kroz izložbu i šetnja Bulevarom Mihajlna Pupina, a sve počinje u 19 časova.
 
Pab kviz "Kviskoteka" održava se u kafeu Atrijum In, a svi željni da provere svoje znanje iz više oblasti takmičenje počinju u 19 časova.
  • Evo Onako

    07.07.2023 07:07
    @Evo Ovako
    Vi nigde neidete niti putjete po Svetu jer da je tako videli bi i culi sta NS ima!!! Imamo Svetski brend za koji se svaka Drzava i Grad bore da imaju! U ostalom sta i kome nakon 23 godine objasnjavati?! PS: Muzika je najmanji problem zbo vase nesanice! Godine stres zivci...uticu negativno na vas San! Malo se pozabavite time! Hvala
  • Marko

    06.07.2023 23:14
    Citam listu izvodjaca i nestvarno mi prodje kroz glavu da sam cuo samo za Prodidzi, gledao ih i uzivo, i Senidah??? Nisam do sada cuo nijednu njenu pesmu, zapravo nisam ni znao da je pevacica :) i ne nameravam. Jednostavno, vrti se po medijima. Za sve ostale nisam cuo. Mator sam i to je to.
  • EvoOvako

    06.07.2023 21:56
    Jer grad
    Ne treba da spava, a Novosađani se trebaju iselito do ponedeljka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti