VIDEO: Novosađani se opraštaju od uništenog koprivića: Uživali smo u njegovoj hladovini

Novosađani se od jutros opraštaju od koprivića u Ulici Modene, koji je uništen u jučerašnjem nevremenu.
VIDEO: Novosađani se opraštaju od uništenog koprivića: Uživali smo u njegovoj hladovini
Foto: 021.rs

"Plače mi se zato što sam ovde sa ovde sa svojim unucima, svojom dečicom provodila vreme, sedeli smo tu u hladovini koprivića. Ne samo ja, nego svi mi. Došla sam da ga uslikam za uspomenu na dan kada je netalo ovo staro, lepo drvo", navodi jedna Novosađanka.

Drvo je staro više od 150 godina, a od 1978. godine je Spomenik prirode i uživa zaštitu prve kategorije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

"Užasno je ovo što se razrušilo i rarovarilo, pogotovo što Novi Sad i ovako ima sve manje drveća", rekcija je jednog Novosađana.

@021.rs_novisad Novosađani se opraštaju sa drvetom koprivića koji se u centru nalazi 150 godina i koje je postalo simbol grada. Opširnije pročitajte na portalu 021.rs. #fyp #foryoupage #foryou #viraltiktok #tiktoksrbija #srbijatiktok #novisad #vojvodina #srbija #serbia #nevreme #oluja ♬ John Wick - Ganger Baster
Otkako je počela izgradnja podzemne garaže, polemisalo se dosta o tome da li će koprivić opstati.
 
Reagovale su ekološke organizacije, a iz Ekološkog fronta Novog Sada su tada apelovali da se ovaj spomenik prirode zaštiti.
 
Koprivić u centru Novog Sada, bilo je jedino preostalo stablo od nekadašnjih drvoreda u ovom delu grada. Koprivić inače može da dostigne starost i do 600 godina.
  • @Bojan

    22.07.2023 18:12
    matori
    kad već prozivaš.. znaj da sam rođeni vojvođanin bar 6 kolena.. ali sam obišao Jevropu uzduž i popreko i da video sam im gradove... mislim dovoljno je da ukucaš u j*eni google pa će izaći lepe užarene sličice
    sad bi ti dodao još jedan deo, ali znam da moderatori neće dati... tako da te pozivam da posetiš Dunavsku 2 pasaž pa da mi to u lice kažeš... svaki dan od 13 do 15h... sem nedelje
  • Bojan

    22.07.2023 16:47
    @cyco

    Kakva ironija. Tupavi gastos koji je od evropskih gradova video dve autobuske stanice i tri benzinske pumpe nam objašnjava da u njima nema drveća.

    Majke ti, koliko tačno glup treba da budeš da pokušaš tako nekoga da levatiš? Evo stvarno ne znam, to je valjda ono što vi zovete "snalažljivost".
  • cyco

    22.07.2023 15:45
    ajte utulite oko drveća
    jeste greota je što je staro drvo koje je preživeli svega otišlo, ali u njega su zabijali armaturu da se održava... neko bi rekao mučili
    NSađani prestanite da budete razmaženi... da li je neko bio u Pešti u centru, u Beču, u Berlinu.. da ne nabrajam sve EUropske gradove... gde tamo ima drveća? Hoćete EUropu.. pa ovo je to
    imaju parkove i to je to... centar go beton

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti