Grad poziva privredne subjekte u pomoć u uklanjanju posledica oluje, dežuranja u mesnim zajednicama

Grad Novi Sad poziva sve privredne subjekte koji raspolažu mehanizacijom da pomognu u uklanjanju posledica oluja koje su zahvatile grad 19. i 21. jula.
Grad poziva privredne subjekte u pomoć u uklanjanju posledica oluje, dežuranja u mesnim zajednicama
Foto: 021.rs

Ova odluka je doneta na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad je obezbedio posebnu telefonsku liniju na koje mogu da zovu "svi društveno odgovorni privredni subjekti koji žele da uzmu učešće u pružanju pomoći".
 
Telefon na koji treba da zovu je 021/48-82-777, u periodu od 8 do 20 časova.
Takođe, u prostorijama mesnih zajednica biće organizovano svakodnevno dežurstvo u periodu od 8 do 20 časova, a po potrebi i duže.
 
Građani mogu da na brojeve telefona mesnih zajednica prijave posledice nastale dejstvom olujnog vetra, praćenog jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem. Brojevi telefona dostupni su OVDE.
 
Grad Novi Sad ponovo apeluje na sugrađane da poštuju bezbednosne propise i da, ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u gradu, poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • Иванка

    22.07.2023 19:44
    А јел могу чланови библиотеке ?
  • Beti

    22.07.2023 15:47
    Poziva?
    Nema šta grad da poziva.
    Imaju obavezu da se odazovu SVI!
    Vanredno je stanje i važe posebne mere!
    U slučaju neodazivanja slede drastične kazne! I privatnici, koji poseduju potrebnu mehanizaciju su dužni da se odazovu!
  • Privrednik

    22.07.2023 15:36
    Pomoć
    Sad neka zovu Montop i Galens da čiste, jer uzimaju sve tendere u gradu pa imaju para da kupe mehanizaciju, a naše firme pošto ne dobijaju tendere, krpe kraj sa krajem i nemaju resurse da pomognu gradu, čak ni goriva za mašine. Da je bilo konkurencije, sad biste imali 50 firmi na terenu, ovako digogodišnjom favorizovanjem svega par firmi, imate to što imate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti