Radna grupa: Oštećenja koprivića su velika, nije moguća revitalizacija stabla

Oštećenja koprivića u centru su velika i nemoguće je izvršiti sanaciju i revitalizaciju stabla, zaključila je radna grupa koju je obrazovala Gradska uprava za zaštitu životne sredine.
Radna grupa: Oštećenja koprivića su velika, nije moguća revitalizacija stabla
Foto: 021.rs
Navode da je, i pored primenjenih mera ojačavanja debla čeličnim šipkama i osiguranja krošnje sajlama, usled udara vetra olujne jačine, došlo do pucanja i cepanja debla na sredini njegove visine.
Radnu grupu sačinjavaju predstavnici Gradske uprave za zaštitu životne sredine (mr Dragica Branković), Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode (Zoran Plamić), Saveta gradonačelnika za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti na očuvanju i unapređenju zelenila na teritoriji Novog Sada (prof. dr Saša Orlović) i upravljača - JKP "Gradsko zelenilo" (Svetlana Kuzmanov).
Ovo drvo je bilo spomenik prirode i bilo je pod zaštitom prve kategorije.
 
Gradonačelnik Milan Đurić naveo je ranije danas da je Gradsko zelenilo sačuvalo mladice ovog stabla.
 
"Mladice će biti posađene po gradu sa vidnim obeležjima da potiču baš od drveta koprivića iz centra", napisao je Đurić.
  • @NS

    23.07.2023 23:45
    Od Jelene Pantić-opet
    Verni SNS botu,
    Nazivanje vas botovima nikada neće biti izlizano, jer činjenice kao takve ne mogu biti nebitne i izlizane. Apsolutno, čim imate ovde potrebu da se branite dokazujete da jeste bot i da sam "pogodila metu". Zabavlja me da ste "uvređeni" činjenicom da Vas neko naziva botom ali ste imali sve vrste ad hominem uvreda kao i ta da sam frustrirana. Mora da je razlog za frustraciju činjenica što sm žena, znamo da tako nešto ne biste odgovorili muškarcu. I to je vaš (množina za SNS, zato malo slovo) modus operandi da napadate ličnost ne i činjenicu. Ne mislim da ste svemogući. To vaš "gazda" misli da jeste, i vi svi bahati zajedno sa njim. Možda će vam se sad "gazda" uvrediti kad vidi da botovi misle da nije svemoguć. Ne znam....nezgodno je.
    U svakom slučaju, da li sam uvredila članove SNS-a ili nekog od vas i vaših, apsolutno me baš briga, jer ja nisam javna ličnost niti sa na javnoj funkciji ali vi građane vređate i ponižavate po nekoliko puta svaki dan.
    I, apropo pismenosti, u pravu ste. Konstrukcije rečenica mi nisu bile u duhu književnog jezika ali i dalje ne mešam latinicu i ćirilicu, što vidim da je Vama uspešno pošlo za rukom. Mora da ste bili na drugom portalu odgovarajući drugom nezadovoljnom građininu?
    Težak je život malog bota. Nadam se da Vas dobro plaćaju, pod uslovom da Mićo nisi baš ovo ti. Onda je plata mala jer radiš nekoliko stvari u isto vreme. Treba držati i testericu za drvo, i odgovarati na komentare, i ispravljati varadinski sat, i voditi grad
  • NS

    23.07.2023 10:02
    pismenost
    @ Jelena Pantić
    Vi ono napisaste o nepismenima s kojima ne možete razgovarati! Obratite pažnju onda i na svoju pismenost. Ne kaže se "svo otpalo granje", nego "sve otpalo granje", ne "građani trebali sami to da urade", nego "građani trebalo sami to da urade"!
    Nemojte zahvaljivati na ovoj maloj pomoći na polju pismenosti, naravno Vi ćete znati da je ovo ironično! Ali biće vam korisno kad sledeću put budete krenuli u opšte vređanje - botovske i SNS bande! Jeste li svesni koliko ste ljudi uvredili? S kakvim pravom, obavestili ste nas da znate šta je to! Niste, očigledno, što je veliki problem o kojem bi trebalo da se pobrinete.
  • NS

    23.07.2023 09:43
    ironija
    @ Od Jelene Pantić
    Ah, Jelena, Jelena! Pa ta profesija zahteva malo više mašte, malo manje nepromišljenosti i brzopletosti! I, naravno, malo manje ispoljavanja frustracija (ličnih)! One se ne leče tako što ćete okolo sipati besmislenu mržnju i uvrede kao i u ovom slučaju. Vi u prvom - mašti i kreativnost niste odmakli od "bota". U mom komentaru su samo objašnjenja biljaka, njihovog života i, nažalost smrti. I napomena da vladajuća stranka nije ipak svemoćna, pa ne upravlja prirodnim fenomenima. Razumem ja da su oni Vaša fiksacija, ali ipak priznajte i prirodi njeno! Višoj sili, ako ste vernik!
    A ono o tome kako verovatno ne razumem Vašu ne baš suptilnu ironiju, je smešno! Moram Vas razočarati, sve mi je u pogledu Vas jasno, a verovatno i svim drugim čitaocima. Prilično ste providni, nemojte ovako otvoreno pokazivati kako ste frustrirani, to je lična stvar! I potrudite se malo u pogledu asortimana uvreda - bot je sasvim izlizano, a posebno što nikakvog smisla nema! Da predložim da ne vređate ljude bilo bi očigledno uzaludno, Vama je to nasušna potreba, mada ima i drugih načina da se to reši! Ono o mešanju ćirilice i latinice ste meni namenili? Gde ste to videli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti