Mirović: Rekonstrukcija puta kroz Sremske Karlovce verovatno od avgusta

Rekonstrukcija puta kroz Sremske Karlovce trebalo bi da počne tokom avgusta i da bude završena do kraja godine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Mirović: Rekonstrukcija puta kroz Sremske Karlovce verovatno od avgusta
Foto: 021.rs
Pokrajinska vlada će rekonstrukciju oštećenog kolovoza na teritoriji Opštine Sremski Karlovci, u dužini od 4,2 kilometra, finansirati sa 307,8 miliona dinara.
Mirović je rekao da je novac za "jednu od najlošijih deonica državnih puteva na teritoriji Sremskog okruga" obezbeđen junskim rebalansom budžeta.
Ugovor o realizaciji ovog projekta je potpisan između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Javnog preduzeća "Putevi Srbije".
 
Projektom rekonstrukcije te saobraćajnice predviđeno je uklanjanje postojećih asfaltnih slojeva, profilisanje kolovoza i ojačanje kolovozne konstrukcije dodavanjem kamenog agregata, izrada nosećeg i habajućeg asfalta, izrada horizontalne i vertikalne signalizacije i drugo.
 
Podsetimo, "Putevi Srbije" su krajem avgusta 2022. zaključili tender vredan oko 8,36 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.
 
U toj dokumentaciji pisalo je da je period za izradu idejnog projekta rekonstrukcije 15 godina, koji podrazumeva vreme za koje se izrađuje tehnička dokumentacija za rekonstrukciju puta i u kojem će rekonstruisani put tehnički funkcionisati.
  • Zoran

    25.07.2023 07:27
    Biciklistička bi trebala da bude jer do vijadukta nema kako da se dodje a da se ne vozi magistralnim putem.
    Idejni projekat za rekonstrukciju Karlovci - Petrovaradin 15 godina? Ako vođa projekta neode u penziju mozda nešto i bude.
  • Boris

    24.07.2023 20:19
    Ponovo Mirović
    Ako bude kao što si Miroviću obećavao i auto put (ili brzu saobraćajnicu) do Zrenjanina onda (ni) od ovog posla nema ništa. On kao predvodnik "one druge" stuje u SNS idealno dođe za kontriranje i ništa ne "rađenje" u Vojvodini. Zar ne?
  • Irving

    24.07.2023 19:28
    U Sremskim Karlovcima u ulici Karlovačkih đaka koja prolazi pored gimnazije su dve ogromne rupe mesecima, saobraćaj se u tom delu praktično odvija jednom stranom, sa te strane je i autobuska stanica (ne znam kako bus tu staje) i prolaze dve autobiske linije. Stvarno ne znam kad neko iz te naše tužne uprave planira da poradi na tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti