Posledice nevremena: Pomoć Novosađanima nakon popisa štete i rebalansa gradskog budžeta

Novi Sad će zajedno sa Republikom i Pokrajinom pomoći građanima koji su pretrpeli štetu u oluji nakon što posebna Komisija obavi popis.
Posledice nevremena: Pomoć Novosađanima nakon popisa štete i rebalansa gradskog budžeta
Foto: 021.rs
Nakon što se utvrdi kolika je šteta biće više informacija i o novčanim isplatama, donacijama ili plaćanju troškova popravki.

"Nakon što budemo znali koliki je obim štete, zajedno sa Republikom i Pokrajinom ćemo videti kako da pomognemo građanima koji su pretrpeli štetu u prošlonedeljnim olujama", dodao je Đurić.

Gradonačelnik je rekao da je pitanje pokrivanja štete u vezi s otkazivanjem Skupštine grada i povlačenjem već pripremljene odluke o rebalansu budžeta grada.
 
Trenutno će 250 miliona dinara koje je Gradu prebacila Pokrajina biti upotrebljeno za sanaciju štete na javnim objektima, kao što su škole, ustanove kulture i drugo.
 
"Pokrajina je prebacila sredstva koja su namenjena za sanaciju štete na javnim ustanovama i ne mogu to da urade za privatna lica. Sredstva koja idu do pokrajine će biti usmerena za popravku škola, od kojih su dve ostale bez krova, a tri su delimično oštećene", izjavio je gradonačelnik.
Vlast u Novom Sadu je u utorak saopštila da je do prijavljeno oko 2.000 oštećenja na javnim i privatnim objektima, od toga na 16 osnovnih škola, četiri srednje škole. Oštećeni su i Naučno-tehnološki park, dva sportska i četiri poslovna objekta, Dom zdravlja "Signal" i Kulturna stanica Barka na Klisi, kao i više objekata na Petrovaradinskoj tvrđavi.
 
Na 113 mesta bili su blokirani putevi i trotoari usled pada drveća i drugih predmeta, oštećeno je 87 elektro i telekomunikacionih vodova, kao i 96 vozila.
  • Fruškogorska...

    26.07.2023 17:12
    ....će dobiti. Nije za džabe "g-đa" koja se ističe kao najglasnija član stranke koje treba. asaEx-direktorica SPENS-a.
  • Dejan

    26.07.2023 16:23
    Dil
    Znaci treba da pomazemo-finansiramo nelegalno izgradjene razne objekte, razni zidarski fuseraj i losu gradnju ? Niste se zapitali kako to da nijedan Lidlov objekat nije stradao, zasto, pa verovatno zbog standarda izgrade sa odgovarajucim materijalima !!!!
  • usput

    26.07.2023 15:56
    komentar
    Ima li neko iskustvo sa Osiguravajućim kućama čisto sumnjam da će se od novca sa polisa moći izvršiti sanacija štete po objektima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti