FOTO: Matijevići grade kompleks na Novom naselju, evo o čemu se radi

Urbanistički projekat dva solitera na uglu Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe, koje će graditi kompanija u vlasništvu porodice Matijević, nalazi se na javnom uvidu.
Ovo je lokacija između stambenog kompleksa "Park Novi" i pruge, koji je Uprava za građevinsko zemljište i investicije prodala za više od pola milijarde dinara firmi "MAT-Real inženjering", kompaniji u vlasništvu porodice Matijević.
Iz urbanističkog projekta se vidi da će kompleks činiti dve odvojene zgrade koje će biti spojene podzemnom garažom sa dve etaže. Jedna zgrada će biti poslovni soliter, a druga stambeni objekat. 
Poslovni soliter koji će biti bliži Bulevaru vojvode Stepe imaće prizemlje i 13 spratova. Zgrada će biti visoka oko 50 metara, planirano je da ima 26 poslovnih prostora i dva lokala u prizemlju.
 
Stambena zgrada će imati prizemlje i 10 spratova i biće viša od 37 metara. Planirano je da ima 100 stanova i dva lokala u prizemlju.
 
U podzemnoj dvoetažnoj garaži, koja će se nalaziti ispod obe zgrade, biće 182 parking mesta, od kojih je 12 namenjeno za osobe sa invaliditetom. 
 
  
 
Za obe namene, stanovanje i poslovanje, biće izgrađeno oko 5.700 kvadratnih metara. Više od trećine površine parcele na kojoj će se graditi kompleks činiće zelene površine.
 
U dokumentu koji je na javnom uvidu vidi se da je projekat uradila "Lamda Group", čiji je suvlasnik predsednik Komisije za planove Skupštine grada Radonja Dabetić. Projektant u ovom slučaju je Andraš Lukač.
Javni uvid u plan poslovno-stambenog kompleksa kompanije u vlasništvu Matijevića traje do 1. avgusta. 
 
Urbanistički projekat može se pogledati u Upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3, kao i na sajtu grada
 
Prigovori i sugestije na plan šalju se na mejl planiranje@uprava.novisad.rs, a Komisija za planove će ih razmotriti posle javnog uvida. 
  • Sale NS

    29.07.2023 18:27
    Pa šta ako gradi?
    Pa šta onda, šta ako gradi, nabavio je taj plac, ima sredstava i neka gradi! Kakvi sve dripci bez svoje love "grade" na boljim lokacijama i varaju ljude. Šta god mi pričali, radi se o uspešnom poslovnom čoveku.
    Ajde sada minusi!
  • Sloba53

    28.07.2023 23:39
    Jel to ipak oduzimaju deo parka ili zelene površine ?
    Ima li kraja ovom ludilu , kada će građani konačno da se osveste i izaberu normalnu vlast koja neće uništavati grad zarad svog profita. Ili je sve već kasno !
  • Nsns

    27.07.2023 21:34
    Botovi ili glupi
    Pa čitam kometare i ne verujem lajkovima i dislajkovima.... ovde ili sve vrvi od botova ili smo glup narod!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti