Grad sprema prodaju placa na Novom naselju, teren spreman za zgradu do 12 spratova

Novi Sad planira prodaju placa na uglu Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe, gde bi trebalo da se gradi stambeno-poslovni kompleks do 12 spratova.
Grad sprema prodaju placa na Novom naselju, teren spreman za zgradu do 12 spratova
Foto: 021.rs

Plac od 3.270 kvadratnih metara, koji je trenutno zelena površina, nalazi se između nekadašnje pruge i stambenog kompleksa "Park novi", koji se trenutno gradi.

U oglasu se navodi da budući vlasnik može da sagradi objekat u visini od šest do 12 spratova, dok je visinski reper soliter od 18 do 20 spratova, neposredno uz sam kružni tok, što je i predviđeno urbanističkim planovima.
Ovaj stambeno-poslovni kompleks, kako se navodi u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, može da ima zauzetost parcele od 40 odsto, kao i podzemne etaže, koje će se verovatno koristiti kao parking. 
 
Nova zgrada može da ima ukupno površinu veću od 16.000 kvadratnih metara, odnosno nešto više od 1.000 kvadrata po spratu, ukoliko se bude gradilo do maksimalno dozvoljene visine i zauzetosti. Za ovaj budući kompleks obavezna je izrada urbanističkog plana. 
 
U ovom delu grada, uz Bulevar Evrope, uglavnom je predviđena gradnja objekata iznad šest spratova, dok bi dve reperne zgradne na uglovima imale i do 20 spratova.
 
Trenutno nije poznato kada će sam plac biti ponuđen na prodaju, kao ni kolika bi početna cena mogla da bude. Međutim, s obzirom na to da se radi o atraktivnoj lokaciji, kao i da Gradska uprava u poslednje vreme placeve prodaje po ceni od oko 100.000 dinara po kvadratnom metru, može se očekivati da vrednost zemljišta bude procenjena na oko 400 miliona dinara.
 
Prodavaće se još zemljišta
 
U katalog lokacija namenjenih za prodaju uvršten je i plac na mestu nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu od gotovo 11.000 kvadratnih metara, koji se nalazi kod nedavno izgrađenog "Lidla". Iako nema početne cene zemljišta, zna se da je dozvoljena izgradnja kompleksa od deset etaža sa podzemnom garažom.
 
Za očekivati je da na red dođe i prodaja zemljišta na Depresiji, Tozinovcu, kao i u Kosančić Ivana. 
 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije pre nekoliko nedelja prodala je parcelu u Ulici Branka Bajića na Detelinari, po ceni od oko 6,5 miliona evra. Na tom mestu gradiće se stambeno-poslovni kompleks.
 
Podsetimo da se krajem maja krenulo u rasprodaju atraktivnog novosadskog zemljišta, te da je odlučeno da se proda više od 20.000 kvadratnih metara u urbanoj zoni Novog Sada. 
  • Uros Harminov

    25.08.2022 12:18
    Sacekajte da se useli 2000 ljudi sa najmanje 1300 automobila. bice pucanja i tucnjave svaki dan sa tim nasim strasnim braniocima vlasti. Hvala bogu da sam otisao iz Srbije hvala bogu.
  • Bojan

    25.08.2022 11:18
    @zoran jovanovic

    Nikad, što pitaš?
  • Biba

    25.08.2022 11:01
    .
    Ko ce to sve kupiti, za sta, i od kojih para?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti