Pokret "Bravo": Građani u subotu mogu da potpišu primedbe na urbanistički plan dela Telepa

Subota, 29. jul, je poslednja prilika da se upute primedbe na urbanistički plan za Telep južno od Futoškog puta, podseća Građanski pokret "Bravo".
Kako je 021.rs već pisao, novosadska vlast ubrzano radi na donošenju urbanističkog plana koji će omogućiti zidanje solitera i do 18 spratova na Telepu, uz Futoški put.
U pitanju je blok Telepa između Futoškog puta, Bulevara patrijarha Pavla, ulica Koči Ivana, Melhiora Erdujheljija, Ilirske, Panonske, Dubrovačke i Bogdana Šuputa, na kojima se trenutno nalazi nekoliko privrednih objekata (Grafika, Novitet, Minakva, livnica "23. oktobar", Gepard i drugi).
"Na ovom području planiraju se kompleksi solitera od 12 do 18 spratova, dok će kultivisane i oplemenjene zelene površine zavisiti od dobre volje investitora, što znači da ih verovatno neće ni biti. Grad nastavlja da se zavija u sivilo gramzive manjine, a na nama je da se tome odupremo", navode iz pokreta "Bravo".
 
Dodaju da je njihova stručna grupa za urbanizam i životnu sredinu sačinila primedbe koje će građani biti u prilici da potpišu u subotu, 29. jula, u periodu od 9 do 12 časova, kod pošte u Ulici Feješ Klare 42. 
 
Primedbe će potom biti predate Upravi za urbanizam i građevinske poslove.
 
Građani svoje primedbe mogu poslati mejlom na adresu planiranje@uprava.novisad.rs.
 
Komisija za planove će razmatrati pristigle primedbe na javnoj sednici 17. avgusta.
  • Brana

    29.07.2023 08:58
    Brana
    Pisali ne pisali to se gradi i niko nemoze spreciti…i sto bi?! NS nije vise onaj iz 20 Veka 60 70 80…godina! Za 5 do 10 godina broj ace 1,5 milona Stanovnika sa okolinom i bice Metropola koja je bila i bice otvorena za svakog! Kome sve ovo,smeta mada neznam zasto,moze prodati svoju Imovinu jer sada su cene nikad,vece i odseliti u Prirodu i tamo,uzivati dok je jos jeftino!
  • Xcv

    29.07.2023 08:04
    Xcv
    Nevidim sta je ovde,sporno? Lepse i sigurnije,bice nego sto je sada! Jedino bi zaista,zahtevao da svaka Zgrada,Mora imati podzemne Garaze! Zelenila bice,koliko je to moguce u ostalom od Vrucina i Oluja to nepomaze sem,neke esterike...itd!
  • Ja

    29.07.2023 07:56
    Hm
    Bolje tamo na periferiji da grade nebodere, iovako su sve kuce dali za zgrade. Na toj "travi" poljanici istrcavaju kerove, sve vonja od urina i ostalog što ide uz njega!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti