FOTO, VIDEO: Građani podsetili na zločine protiv prirode ostavivši polomljene grane ispred vrata SNS

Novosađani su ostavljanjem granja na ulaz novosadskog i okružnog odbora Srpske napredne stranke simbolično podsetili na zločine protiv prirode i druge afere aktuelne vlasti.
FOTO, VIDEO: Građani podsetili na zločine protiv prirode ostavivši polomljene grane ispred vrata SNS
Foto: 021.rs
Građani su se okupili ispred ulaza u Dunavski park, mada je bilo najavljeno da će okupljanje biti pored jezera, jer nisu smeli da uđu u park. Na ogradi piše da je park zatvoren i da je strogo zabranjen ulaz, ali to se ne poštuje i park je prepun ljudi. 
Nekoliko učesnika protesta je ipak ušlo u park i pokupilo polomljeno granje koje su potom poneli do srušenog koprivića u Ulici Modene i potom ostavili ispred sedišta SNS-a koje je nedaleko odatle.
Aktivista pokreta "Bravo" Brajan Brković je naveo da današnjim skupom žele da podsete na zločine protiv prirode. 
 
"U ovome se ogleda njihov odnos prema prirodi, a u odnosu prema prirodi se ogleda i odnos prema čoveku. Zbog toga smo prošetali do koprivića gde smo na kartonskom drvetu okačili poruke na kojima su sve one afere i zločini protiv prirode koji odlikuju ovu vlast Srpske napredne stranke u prethodnih 10 godina u Novom Sadu i Srbiji. S obzirom da ni sedam dana nakon oluje ne može da se uđe u Dunavski park, da u svim delovima grada još postoje gomile drveća koje niko nije sredio sem komšija koji su se samoorganizovali, uzeli smo svako po jednu granu i simbolično je odneli i ostavili ispred SNS-a", rekao je Brković.
 
 
Govora nije bilo, dok je oko 150 okupljenih građana ostavilo grane i poruke na drvetu od stiropora, a rečeno je da te poruke treba da vide i čuju svi, posebno oni koji misle da ih se ovo ne tiče i da neće stići do njih. 
 
Skup je prošao bez incidenata, a nije bilo ni blokiranja saobraćaja jer se šetalo trotoarom. 
 
 
Okupljanje u okviru protesta "Novi Sad protiv nasilja" je deo protesta "Srbija protiv nasilja", koji traju od početka maja, kada su se dogodile tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i Smederava. 
 
Tehnički organizator protesta su opozicione partije, kao što je slučaj i u Beogradu i drugim gradovima. U Novom Sadu su to Stranka slobode i pravde, Srbija centar - SRCE, GP Bravo, Most solidarnosti, Nova - Da se struka pita, Narodna stranka, Zajedno, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, OSA i Zeleno - levi front.
 
Podsetimo, građani traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i gašenje medija i tabloida koji "objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks".
 
Traže i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje "promovišu mržnju i nasilje", TV Pink i Hepi TV, hitno ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.
  • Zeka

    30.07.2023 16:06
    Pa to je trebalo ispred vrata demokrata ostaviti!!!
    Zbog njih smo ostali i bez zelenila i bez betona!!!
  • Neopredeljen

    29.07.2023 11:50
    Extreeemno glupo....ali bas bas. Uozbiljite se.
  • Ђорђе

    29.07.2023 10:47
    Нешто што је почело као јако озбиљна ре-акција после никад виђених трагедија, претворило се у храњење ега неколицине учесника. Перформанси неталентованих који се диве сами себи. Тренутно су овакви `скупови` веће насиље од било чега, ријалити друге стране.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti