Slučaj vlasnika novosadske agencije koji je prevario putnike: Tužilaštvo tražilo pritvor, sud odbio

Vlasniku novosadske agencije za turističko posredovanje "City travel" G. P. (48) izrečena je mera zabrane napuštanja stana.
Slučaj vlasnika novosadske agencije koji je prevario putnike: Tužilaštvo tražilo pritvor, sud odbio
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs navode u Osnovnom sudu, sudija za prethodni postupak je, nakon saslušanja osumnjičenog, odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora i osumnjičenom izrekao meru zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom (kućni pritvor), zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo prevare, na štetu većeg broja lica, u dužem vremenskom periodu, u kontinuitetu, te imajući u vidu visinu pribavljene protivpravne imovinske koristi.

Izrečena mera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja osumnjičenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, a po donetom rešenju do 11. novembra, kada sud po službenoj dužnosti ispituje da li je dalje trajanje mere opravdano.

Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je danas da su oni naložili privođenje G. P. zbog produženog krivičnog dela prevare. 
 
Nakon što je osumnjičeni G.P. danas, 11. avgusta, saslušan u prostorijama Osnovnog javnog tužilaštva, protiv istog je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu podnet predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana. Sud je, međutim, to odbio.
 
"Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će nastaviti da preduzima dokazne radnje, u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka", saopštava ovo tužilaštvo.
 
Kako je 021.rs pisao, više desetina građana preko SMS poruke je u subotu, 5. avgusta saznalo da se njihova letovanja, zakazana mahom za nedelju dana od tada, neće realizovati zbog zatvaranja turističke agencije.
 
Samo nedelju dana pre puta, od vlasnika agencije saznali su da na letovanje neće ići "zbog finansijskih poteškoća" agencije, koja je zatvorena.
 
"Račun je u blokadi, turistička inspekcija i MUP posebno odeljenje ne dozvoljavaju dalji rad. Svi aranžmani su otkazani od nas ili organizatora", navodi se u lančanoj SMS poruci koju su putnici dobili, a detalje čitajte u našem tekstu OVDE.
 
U Ministarstvu turizma kažu da se o ukupnom broju oštećenih putnika još ne može govoriti, ali da je do danas pristiglo 50 predstavki putnika.
Inače, do srede, 9. avgusta, je Ministarstvu turizma i omladine pristiglo oko 50 prijava putnika.
  • /

    12.08.2023 12:14
    /
    bilo bi to drugacije kada bi malo vise advokata bilo zatvoreno
  • @advokat NS

    12.08.2023 07:58
    Tako ste vi i onomad tvrdili
    A baš ste možda vi i vaše kolege na ovom portalu pre 2-3 meseca tvrdili da je onaj (nikad kriv. osudjivani) beogradski advokat po zakonu priveden po poternici a potom pritvoren jer nije došao na sudjenje po privatnoj krivičnoj prijavi (ali predsednika AKV), pa se posle pokazalo da je ta poternica bila nezakonita kao i privodjenje… A ovde oštećeno više ljudi za hiljade evra, tužilaštvo pokrenulo postupak a ne oštećeni i vi nama tu lamentirate da ne može pritvor. Imao je on i ranije blokade, sve dok je ljude potkradao.
  • Pravednik

    12.08.2023 00:00
    Uređena zemlja
    Čovek je lepo video kako to našoj lepoj "uredjenoj" zemlji sve funkcioniše, samo se zeznuo što nije prevario za mnogo više para kao sav "normalan svet " (tipa za duple prodaje stanova, nameštene tendera,korupcije u drž upravama...) pa lepo nanogica,uslovna kazna i idemo dalje...
    Vidi se da je amater!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti