Deo novosadske opozicije o "Parku kod Spensa": Biće to "behaton park"; Još jedan neuspeli projekat

Stranka slobode i prave ocenila je da je gradnja parka na mestu propalog projekta "Dino park" ponovo pokazala "kako naprednjačka vlast pogrešno i bahato rešava probleme koje je sama proizvela".
Deo novosadske opozicije o "Parku kod Spensa": Biće to "behaton park"; Još jedan neuspeli projekat
Foto: 021.rs
Predsednik Gradskog odbora Vladimir Vrsajkov navodi da je "Dino park", bio i ostao pokazna vežba za brzo izvlačenje novca iz budžeta, jer su "ceo taj cirkus skupo platili svi građani, a zauzvrat su dobili jeftino lutkarsko pozorište koje je ekspresno propalo"
Kako navodi, ono što posebno zabrinjava u novom scenariju za ovu lokaciju jeste želja da gradska vlast podigne park. 
"Gradska vlast koja svojim urbanističkim haosom masovno uništava zelenilo i smanjuje broj stabala u gradu, ponosno uništava Šodroš, pravi parkove bez drveća kao što su to Novi i Limanski park? Realna slika pljačke gradske, ali i pokrajinske kase, budući da se finansira većim delom iz budžeta AP Vojvodine, postaje jasna tek kada se vide detalji plana. Naime, predviđena tri miliona evra biće potrošena na klupe, behaton staze, komunalno opremanje i 22 stabla više nego dosad. Gradska vlast koja nema novca u budžetu za besplatne udžbenike i besplatan školski obrok za našu decu, vlast koja traži donacije građana za obnovu zelenila nakon oluje, planira park i tu će natrpati i gomilu preskupog parkovskog nameštaja?", pita se Vrsajkov. 
 
On istovremeno, pošto je plan da radovi traju dve godine, pita koliko puta će taj rok i predviđeni budžet biti probijeni.
 
Vrsajkov dodaje da su Novom Sadu potrebne zelene površine i parkovi, ali ne po ceni parka kod Spensa i da je ova sredstva iz pokrajinskog budžeta trebalo hitno da se preusmere u saniranje ogromne štete od olujnog nevremena koje je pogodilo Bačku Palanku i druga vojvođanska mesta. 
 
Iz SSP kažu i da vlast mora biti "osujećena u daljem arčenju novca" i da, nakon izbora 2024. godine i promene gradske vlasti, uz konsultacije građana i stručnjaka treba naći rešenje za lokaciju na kojoj se predviđa novi park.
 
PSG: Prvo dati odgovor na pitanje ko je odgovoran za propali Dino park
 
Gradski odbor Pokleta slobodnih građana povodom raspisivanja tendera za uređenje ove površine navodi da je reč o enormnoj sumi novca koja "budi opravdanu sumnju u mogućnost da će poslove i tendere vezane za uređenje ove javne površine opet dobiti firme čiji su vlasnici ljudi bliski vlasti, a bez kompetencija za potrebno polje rada i da ćemo svedočiti još jednom neuspelom projektu gradske vlasti, poput radova na olimpijskom bazenu na Spensu".
 
Smatraju da je gradska vlast dužna da prvo da odgovor na pitanje šta je razlog i ko je odgovoran za preskupu, a propalu investiciju u projekat Dino parka koji se nalazio na tom mestu.
 
"Dalje, zašto se odustaje od originalnog plana za tu lokaciju na kojoj je trebao da bude izgrađen bazen za neplivače, bazen srednje veličine i bazen za skokove a oko tih bazena uređen prostor za boravak na otvorenom. Takođe, nejasno je i nerazumno, procenjeno vreme za realizaciju radova, na prostoru od oko 1,8 hektara, za 600 kalendarskih dana", navode u saopštenju.
 
Smatraju i da je ulaganje u još jednu fontanu "upitno" s obzirom na to da "preskupa fontana na rekonstruisanom Pozorišnom trgu još nije proradila, a i ostale fontane, kao ona u katoličkoj porti često nisu u funkciji".
 
"Gradska vlast ne vodi računa o ni već postojećim fontanama u gradu a kako će održavati još jednu", pita PSG.
 
Od grada zahtevaju odgoovre na ova pitanja i transparentnost kada je reč o trošenju sredstava.
  • Vladan

    17.08.2023 09:58
    @Tapkalo

    A zamisli da se vi klošari prvo opismenite pa onda botujete?
  • LIMAN

    17.08.2023 09:55
    Koja...
    opozicija!?
  • Tapkalo

    17.08.2023 08:47
    Ove karikature iz opozicije treba same sa sobom da se dogovore. Te im smeta drvo,park,radovi te su " ekolozi"," placu za zivom ogradom",seju " travu"( u kucnim uslovima i koriste istu( bravo,osa,afa,zajedno...)) ,oce legalizaciju droga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti