Otkazan Sajam lova i ribolova u Novom Sadu, razlog - moratorijum na dozvole za oružje

Međunarodni sajam lova i ribolova, koji je trebalo da se održi od 27. septembra do 1. oktobra na Novosadskom sajmu, neće se održati.
Otkazan Sajam lova i ribolova u Novom Sadu, razlog - moratorijum na dozvole za oružje
Foto: 021.rs
Kako navode sa Sajma, uslovi za organizovanje ove manifestacije ne postoje s obzirom na činjenicu da je na snazi moratorijum na izdavanje odobrenja za nabavku oružja i oružanih listova koji je proistekao iz zaključka Vlade Srbije.
Ovaj sajam je prošle godine održan od 28. septembra do 1. oktobra privukao je više od 26.000 posetilaca, a nastupilo je oko 100 izlagača iz Srbije, Mađarske, Austrije i Bosne i Hercegovine.

"Nadamo se da će naredni Međunarodni sajam lova i ribolova biti organizovan u nekim povoljnijim uslovima čim se okolnosti budu smatrale odgovarajućim", navode sa Novosadskog sajma.

  • Duka

    31.08.2023 15:05
    Jadno
    Pa u raskoj niko od turaka nije ni vratio oruzje vec opet pokupili srbima
  • savche

    31.08.2023 12:00
    Lovci su potrebni
    Lov nije ubijanje. Životinja se ne ubija već odstreli.
    Lov je čuvanje prirode, lovci su čuvari i održavaju ravnotežu među životinjama.
    Za one koji smatraju lovce ubicama a sami jedu ili su jeli bilo kakvo meso, ja smatram saučesnicima i jednaki su po toj logici ubicama.
    Lov postoji zakonski i u svakoj najcivilizovanijoj državi ovog sveta i nije problem.
    Problem su vlast i nelegalno oružje kao i loše provere pre polaganja i izdavanja oružnih listova.
  • Zoran

    30.08.2023 20:16
    Zbog grešaka pojedinaca koji i dalje nisu ozbiljno sankcionisani ispašta veliki broj preduzeća i prodavnica koji isključivo zarađuju od lova i ribolova. Šta ćemo sa radnicima u tim preduzećima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti