Počelo uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu, trajaće dve nedelje

Radnici "Čistoće" započeli su uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu u okviru projekta unapređenja životne sredine.
Počelo uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu, trajaće dve nedelje
Foto: Grad Novi Sad

Za ovaj projekat Grad je od Ministarstva zaštite životne sredine dobio pet miliona, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,7 miliona.

"Ovo govori o tome da je uklanjanje deponija skup posao. Zato svi kao građani moramo biti dovoljno svesni da svoj otpad ne odlažemo na neadekvatna mesta, nego da ga odnesemo na deponiju", rekla je članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović.

Direktor JKP "Čistoća" Donald Božić je istakao da će nelegalna deponija u Petrovaradinu biti u potpunosti uklonjena u narednih 14 dana.
 
"'Čistoća' svakodnevno radi na uklanjanju malih deponija. Apelujemo na građane da otpad odlažu na mesta predviđena za to. Odlaganje otpada na gradsku deponiju je besplatno i to je svakako najjednostavniji način odlaganja otpada. Takođe postoji i opcija iznajmljivanja kontejnera na 24 časa koja košta 2.400 dinara, a namenjena je onima koji renoviraju nešto u svom domu ili žele da izbace krupni otpad iz domaćinstva", rekao je Božić.

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov je naglasila da će u okviru ovog projekta biti uklonjeno više od 900 ovakvih i sličnih deponija na teritoriji Srbije.

  • Zemlja čudesa

    31.08.2023 22:47
    Nikada više
    Jedan jedini put sam odvezao otpad na deponiju i sigurno je da takvu glupost nikada više u životu neću napraviti. Da bih istovario morao sam da proteram kroz neku baruštinu boje sirove nafte, a kada sam izašao iz nje na poluosovinama su se namotale kese. Jugić je mesec dana smrdeo, bez obzira što je 3-4 puta opran u perionici, morao sam svakih dana da stavim po 3 jelkice.
  • Немановци

    31.08.2023 14:54
    Градска депонија се само тако зове а води као сметилиште без употребне дозволе па ови са дивљим депонијама не крше градску уредбу о одлагању отпада

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti