Karlovčani prepušteni na milost ili nemilost - komaraca: Opština istrošila budžet za tretmane

Prskanje komaraca na teritoriji Opštine Sremski Karlovci neće se izvoditi do daljeg zbog toga što je istrošen predviđeni budžet za ovu radnju, saznaje 021.rs.
Karlovčani prepušteni na milost ili nemilost - komaraca: Opština istrošila budžet za tretmane
Foto: Pixabay
Ove godine je primetno više komaraca na teritoriji Sremskih Karlovaca, kao i u Novom Sadu, Beočinu i okolini. 
Do povećanja broja komaraca došlo je zbog dugog perioda obilnih padavina i superćelijskih oluja, kao i nedavnih poplava u regionu.
Opština Sremski Karlovci je za ovu godinu odvojila skoro šest miliona dinara sa PDV-om za namenu suzbijanja komaraca, koje je vršila "Ciklonizacija". Ovo preduzeće je odmah nakon angažovanja krenulo sa prskanjem sa zemlje i iz vazduha na teritoriji opštine.
 
Međutim, zbog povećanog broja komaraca "Ciklonizacija" je krajem avgusta ponovo počela sa prskanjem komaraca, ali u Sremskim Karlovcima to nije slučaj. Bar ne u potpunosti.
 
Komarci na teritoriji ove opštine prskani su poslednjih nekoliko dana sa zemlje u nekim ulicama, ali brojni meštani se i dalje žale na najezdu komaraca u njihovim krajevima.
 
Iz Opštine su za 021.rs odgovorili da je za dinamiku prskanja komaraca zadužena "Ciklonizacija", a iz ovog preduzeća objašnjavaju da su tretmani izvedeni u prethodnih nekoliko dana.
 
"Zaključno sa ovim tretmanima, Opština Sremski Karlovci potrošila je budžet za suzbijanje komaraca koji je namenila za ovu godinu", navode iz ovog preduzeća.
 
Na pitanja portala 021.rs upućenih Opštini u vezi sa dodatnim izdvajanjima za prskanje komaraca, iz kabineta predsednika nije stigao odgovor.
Podsetimo, "Ciklonizacija" prethodnih nekoliko dana radi kombinovane tretmane iz vazduha i sa zemlje protiv rečnih komaraca u Novom Sadu i Beočinu.
 
Kako su ranije za 021.rs odgovorili, poplave u regionu su uzrokovale povećanje vodostaja Dunava koji je napunio i aktivirao izvorišta rečnih komaraca.
 
"Ovakva situacija u avgustu nije zabeležena unazad 50 godina, koliko se 'Ciklonizacija' bavi suzbijanjem komaraca na teritoriji Novog Sada", rekli su iz "Ciklonizacije".
  • @Ruža

    02.09.2023 00:53
    pa bilo bi lepo da je tako
    ali sumnjam da se nešto promenilo. Ono što je odštampano na računu mislim da bi trebalo i platiti.
    Naime davno nekad, sam i ja odlučio da ne plaćam upravnika zgrade a bila i ta stavka na računu pa mi sledeće godine stigla i tužba i blokiran mi račun u banci pa sam tako pojeo ono što se ne jede.
  • Ruža

    01.09.2023 13:42
    Koliko ja znam na svakom racunu informatike imamo stavku za unistavanje gamadi. Nije mi jasno kako nema para? Mozda da mi to precrtamo sa racuna i ne platimo, kad nismo zadovoljni uslugom.
  • Vladan

    01.09.2023 11:29
    @Joca

    Kad glasate za pacove i krvopije i treba da vas zatru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti