FOTO: Centar obrazovanja na ruskom jeziku i učenja ruskog jezika otvoren u Jovinoj gimnaziji

Centar otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku i učenja ruskog jezika otvoren je danas u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".
FOTO: Centar obrazovanja na ruskom jeziku i učenja ruskog jezika otvoren u Jovinoj gimnaziji
Foto: Grad Novi Sad
Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.
"Novosadske osnovne i srednje škole ove školske godine pohađa više od 650 učenika ruske nacionalnosti. Važno nam je i naši prosvetni radnici rade na tome da se oni što uspešnije integrišu u naše društvo i da se u Novom Sadu osećaju prihvaćeno. Takođe, već godinama veliki broj manifestacija koje promovišu i popularizuju ruski jezik pokazuju nam da je on prisutan i veoma prihvaćen od strane naših učenika i studenata. Drago mi je što će otvaranjem ovog Centra svi građani koji to budu želeli, imati priliku da besplatno i od izuzetno stručnog kadra uče ruski jezik", izjavila je na ceremoniji otvaranja članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.
 
Projekat Centar otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku i učenja ruskog jezika realizuje se u saradnji Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i Univerziteta "L. N. Tolstoj" iz Tule, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Rusije.
 
  • Мики

    08.09.2023 13:38
    Када?
    Добар дан. Може ли неко написати када се одржавају часови?
  • Vekovna borba

    08.09.2023 09:49
    EU - što više jezika znaš više vrediš
    Vojvodina - što više jezika znaš manje vrediš
  • Katyusha

    08.09.2023 04:45
    Dosta
    Ovo je jedan od nacina kako se gubi nacionalni integritet. Neka vam deca nasilno uce Ruski jezik u skoli samo da bi se “jadni” Rusi osecali kao kod kuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti