Humanitarni dan u subotu za malu Zaru na Novom naselju

Humanitarni dan za devojčicu Zaru Urukalo održaće se u subotu, 16. septembra, u parku "Među brezama", u ulici Bate Brkića 24 na Novom naselju.
Program je pretežno namenjen najmlađim sugrađanima koji će moći da se zabave i ponešto nauče uz različite programe, radionice i animatorske predstave, poručuju organizatori iz "Novog kulturnog naselja".
Program akcije "NN za Zaru" prate izložbe i koncerti uz koji će moći da se zabave i stariji sugrađani.
Program počinje u 17 časova predstavom "Krajputaši: Plava linija života", rediteljke Ružice Anje Tadić, u kojoj glasove krajputaša donose glumci Jelena Tjapkin, Marta Mikić, Aleksandar Alempijević i Ljubivoje Tadić.
 
Od 18.30 program nastavlja koncertom benda iz Novog Sada "Glasovi iz unutrašnjosti", čije nastupe karakteriše energična atmosfera veselih tekstova i tonova koja pokreće na igru i interakciju sa publikom.
 
Od 19.30 počinje koncert japanskog hora "Senda Pan flute Choir" iz Hirošime koji se bave muzičkim aktivnostima sa glavnim ciljem slanja poruke mira iz Hirošime u svet kroz horsko pevanje i zvuke Panovih frula napravljenih od drveta Kaizukaibuki. Kuriozitet je da je ovo drvo preživelo atomsko bombardovanje 1945. godine u Hirošimi, a da je preminulo 2014. godine, nakon čega je oživelo u drugom obliku - od njega je proizvedeno 107 Panovih frula.
 
 
Koncert prate vizuelni performans digitalne umetničke plaforme "Metroplex 2022.2122", koju čine vizuelni umetnik Dejan Ilić i članovi organizacije Novo kulturno naselje.
 
Kompletan program sa satnicom:
 
17h Krajputaši: Plava linija života - Predstava
17h Vesna Marković i Otvorena čitaonica - Priča o leptiru
17h Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine - Izložba kolekcije grafika
17h Šoso Milan Petrović - Izložba rukotvorina
17h Udruženje pacijenata sa sindromom kratkog creva - Prezentacija rada
17.30 Stole Žbun i Avantura animatori - Dečija animacija
17.45 Boravak za decu Moj Svet - Radionica grafomotorike i učenje slova i brojeva
18.30 Glasovi iz unutrašnjosti - Koncert
18.30 Književne radionice Pomak - Radionica kreativnog pisanja za decu
19.30 Senda Pan flute Choir and Metroplex 2024.2122 - Hiroshima Chapter: Performance
Četvorogodišnja Novosađanka Zara ima dijagnozu sindroma kratkog creva i cerebralnu paralizu. Ne može samostalno da hoda i ide uz pridržavanje roditelja sa blago narušenom šemom hoda, a svakodnevno ide na fizikalne tretmane i jednom godišnje na banjsko lečenje.
 
Za Zarino lečenje neophodna su dodatna novčana sredstva za skupe fizikalne tretmane, tretmane lokomat aparatom, hidroterapija, hipoterapija, hiperbarična komora, defektološki i logopedski tretmani, kontrolni i specijalistički pregledi. Njeni roditelji nisu u mogućonsti da sami finansiraju lečenje, zato je potrebna pomoć svih nas.
 
Našoj Novosađanki možete pomoći i slanjem SMS poruke sadržaja 169 na 3800, uplatom na dinarski račun: 160-6000001718029-57 ili na devizni račun: 160-6000001719037-40, IBAN: RS35160600000171903740 i SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti