SSP: Grad Novi Sad da preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim školama na sebe

Novosadski gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) postavlja pitanje kada će grad preuzeti finansiranje obezbeđenja u školama.
SSP: Grad Novi Sad da preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim školama na sebe
Foto: 021.rs

Kako navodi predsednik GO SSP Vladimir Vrsajkov, početkom nove školske godine u Novom Sadu tema školskog obezbeđenja za mnoge roditelje postaje jedna od najvažnijih.

"Tragedija u 'Ribnikaru' i prevelik nivo nasilja, kako u školama, tako i u celom društvu, ojačali su uverenje novosadskih roditelja da su neophodni svi dodatni načini obezbeđenja njihove dece, a školsko obezbeđenje prema iskustvima prosvetnih radnika, dece i roditelja svakako pomaže u tome", navodi on.
Dodaje i da zbog neodgovarajućeg sistemskog rešenja na pitanja plaćanja obezbeđenja neke novosadske škole više nemaju školsko obezbeđenje.
 
"Sa druge strane, u drugim školama su se računi za obezbeđenje povećali za 100 odsto. Ovakva situacija, gde neka deca imaju obezbeđenje, a druga nemaju, dok neki roditelji plaćaju obezbeđenje tuđe dece - apsolutno je neodrživa", smatra Vrsajkov.
 
Stranka slobode i pravde od gradske vlasti zahteva da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima hitno preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim novosadskim školama.

"Izbori su blizu i vlast SNS u gradu broji poslednje mesece, ali zato je njihova sramota što ćute o ovom problemu još veća. Ukoliko bi smanjili svoje koruptivne kombinacije i izvlačenje novca Novosađana za privatne šeme, u budžetu bi bilo dovoljno novca i za obezbeđenje školaraca", dodaje on.

  • Milko

    19.09.2023 20:28
    tt
    A policija se kao ne plaća..? Jeftinije je privatno obezbeđenje nego zapošljavanje još 2-3000 policajaca..
  • Goran

    19.09.2023 16:54
    Kako će da izgleda to obezbeđenje?
    Po privatnim agencijama neće niko normalan da radi, da mu se za 230 RSD/h istresaju svi, od roditelja (koji imaju pravo na kritiku jer plaćaju uslugu, ali nisu stručni, i traže batlera), preko prosvetara, pa do čistačica. I kad stranački kumovi nađu nekog za tu satnicu, taj ne odgovara roditeljima jer je obično dekica koji ne može ni da potrči ni da poskoči. Isti stranački kumovi ne mogu da dignu satnicu, i to ne samo zbog svoje pohlepe, nego i zbog toga što je mala naplativost od roditelja. SSP, i da dođu na vlast, ne mogu da srede da školsko obezbeđenje ima platu 70 000 i prijavu na pun iznos (za te pare bi ozbiljni ljudi hteli da rade).
  • Bl

    19.09.2023 08:46
    //
    Pa izvadite policajce iz kladionica zasta ih placamo? Pa nema nijednog policajca na ulici gde su oni svo vreme jel ovde iko normalan da to ne vidi? Trebaju da su na javnim mestima i da reaguju po pozivima kao kad cekaju tikete sve isto, preventivno ce pomoci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti