Ugovorena rekonstrukcija bazena na Sajmištu - firmama iz Beograda više od 140 miliona

Spens je ugovorio rekonstrukciju bazena na Sajmištu po ceni većoj od 140,3 miliona dinara.
Ugovorena rekonstrukcija bazena na Sajmištu - firmama iz Beograda više od 140 miliona
Foto: 021.rs
Posao je nakon javne nabavke dodeljen beogradskim firmama "Alex E&C", "Teamenergo" i "Univerzal kop" koje su se jedine javile na tender i ponudile cenu neznatno ispod procenjene vrednosti.
 
Ugovorena cena je za 50 miliona dinara viša u odnosu na ono što je krajem prošle godine procenila Uprava za sport i omladinu da je potrebno za rekonstrukciju. 
 

Planirana je obnova školjke velikog, malog i dečijeg bazena, zajedno sa njihovim prelivnim kanalima. To uključuje sređivanje više od 2.300 kvadratnih metara podova, odnosno dna bazena i zidova, kao i instalaciju cevi i druge prateće poslove. 

U dokumentaciji se navodi da je projektovano uklanjanje svih postojećih slojeva do same školjke bazena.
 
Predviđeno je da radovi traju osam meseci i očekuje se da će početi u narednim danima, s obzirom na to da je sezona kupanja završena. Zbog radova treninzi neće biti mogući, a plivači će dobiti odgovarajuće termine na bazenima Spensa.
 
Ovi radovi znače i da ove zime neće biti natkrivanja velikog bazena na Sajmištu, koji je korišćen od 2021. godine, za šta je tada izdvojeno 155 miliona dinara.
Rekonstrukcija bazena na Sajmištu je nastavak ulaganja u komplekse bazena, jer su 2021. kupljeni novi startni blokovi po ceni od 27 miliona dinara, a 2018. rekonstruisani su toaleti i svlačionice u vrednosti od 12 miliona dinara bez PDV-a.
 
Osim toga, 2021. izmenjen je i urbanistički plan, te su se na Sajmištu predviđali novi sadržaji. Ipak, uprkos najavama, jedino što je urađeno je natkrivanje velikog bazena.
  • Neverujemvamnista

    20.09.2023 01:02
    Znaci, i ovaj ce da zeznu kao onaj na Spensu...
  • Tribina

    19.09.2023 16:53
    Neka ga samo urade, bar do avgusta, ove godine je bas bilo lepo...i nek postave te startne blokove više
  • Ns

    19.09.2023 14:07
    evo (svih slabosti zakona o JN
    Kako je Uprava za sport "precenila" vrednost radova za više od 35%, znači da Ili oni treba da odgovaraju jer su bili rasipnici budžerskih para ili se očekuju "dodatni" radovi s problematičnim kvalitetom jedinog prijavljenog na JN.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti