Zbog bašte kafića na pijaci u Sremskim Karlovcima meštani se jedva "provlače", obaveštena inspekcija

U okviru ugostiteljskog objekta unutar pijace u Sremskim Karlovcima nedavno je postavljena bašta, čime je ograničen prostor za kretanje meštana. Nadležni kažu da za ovo nije traženo odobrenje.
Zbog bašte kafića na pijaci u Sremskim Karlovcima meštani se jedva "provlače", obaveštena inspekcija
Foto: 021.rs
Meštanin Sremskih Karlovaca za portal 021.rs kaže da je ovaj deo pijačnog prostora već bio ograničen za prolazak ljudi.
"S obzirom na to da je ovaj deo pijace sada dodatno ograđen, bukvalno jedna osoba sa kesama jedva može tuda da se provuče, a dvoje nikako ne mogu", kaže on.
Iz Opštine Sremski Karlovci za 021.rs kažu da je za upravljanje pijacama na teritoriji opštine odgovorno JKP "Belilo".
 
"Prema Odluci o uređivanju, održavanju i korišćenju pijaca, nijedan ugostiteljski objekat nije mogao legalno da postavi letnju baštu unutar pijačnog prostora", navode za naš portal.
 
Dodaju da je za pitanja da li je i kada to ugostiteljskom objektu dozvoljeno da postavi baštu odgovorno JKP "Belilo".
 
S druge strane, u "Belilu" za 021.rs kažu da je za izdavanje dozvola za postavljanje bašti na pijaci u Sremskim Karlovcima nadležna Opština.
"JKP 'Belilo' je odmah po saznanju da se bašta postavlja obavestilo nadležnog komunalnog inspektora, koji je izašao na teren", navode oni.
 
Iz ovog preduzeća dodaju da očekuju odluku komunalnog inspektora i instrukcije za dalje postupanje. 
  • Miloš

    21.09.2023 21:41
    Zar Oni?
    Za ne verovati,Karlovčani se ,,pobunili,,....šta im sve nisu uradili pa su progutali ,od Ciglane,Naftahema ,itd ,a sad I'm smeta bašta na pijaci ?....evoluirali su svaka čast .....trpeljiv narod....
  • Miroslav

    21.09.2023 20:45
    Kafić Bermet
    U samom centru Sr.Karlovaca nalazi se kafić Bermet.Pre izvesnog vremena zagradjena je pešačka zona žardinjerama stavljene stolice stolovi i mislim da je to trenutno veći problem od onog kafića na pijaci!!!
  • Karlo

    21.09.2023 19:15
    Sremskim Karlovcima i Belilom upravljaju tzv.koordinatori SNS-bivši fotograf i bivši osuđenik, pa vi sad vidite što vam je stanje u Karlovcima ovako. Tako je u celoj Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti