Vlasnik lokala na pijaci u Sremskim Karlovcima: Tezge su pomerene, imamo sve dozvole za letnju baštu

Vlasnik ugostiteljskog lokala u Sremskim Karlovcima Nenad Savić kaže za 021.rs da je JKP "Belilo" pomerilo tezge unutar pijace kako bi meštani mogli bez problema da prolaze.
Vlasnik lokala na pijaci u Sremskim Karlovcima: Tezge su pomerene, imamo sve dozvole za letnju baštu
Foto: 021.rs
Podsetimo, jedan meštanin Sremskih Karlovaca se javio 021.rs prošle nedelje i objasnio da je deo pijačnog prostora ograničen za prolazak ljudi jer je tu ugostiteljski objekat izgradio letnju baštu.
Iz Opštine Sremski Karlovci su tada za 021.rs odgovorili da je za izdavanje dozvole odgovorno JKP "Belilo", a iz ovog preduzeća da je za to odgovorna opština.
"Prema Odluci o uređivanju, održavanju i korišćenju pijaca, nijedan ugostiteljski objekat nije mogao legalno da postavi letnju baštu unutar pijačnog prostora", odgovorili su tada iz Opštine.
 
"Belilo" je po saznanju da se bašta postavlja obavestilo nadležnog inspektora koji je izašao na teren.
 
Vlasnik lokala Nenad Savić se javio redakciji portala 021.rs i obavestio da su tezge unutar pijace pomerene kako bi bilo dovoljno prostora za prolazak.
 
Uz to, dodaje da lokal ima sve potrebne dozvole za postavljanje letnje bašte unutar pijačnog prostora.
 
"Tvrdim da mi imamo svu potrebnu dokumentaciju za postavljanje bašte i da je 'Belilo' odreagovalo tako što su tezge pomerene za po 20 centimetara kako bi se omogućio prolazak. Od tezge do naše bašte bez problema sada mogu da stanu četiri čoveka jedan pored drugog", navodi Savić.

Portal 021.rs uputio je pitanja JKP "Belilu" u vezi sa tim kako je preduzeće postupilo nakon izlaska komunalnog inspektora na teren i čeka odgovor.

  • Sunčica

    22.09.2023 18:01
    Bermet
    Pa i Bermet nam je "oduzeo" pešački deo uz zgradu ... prve godine od otvaranja bilo prolazno, druge stavili žardinjeru, treče stavili 2 žardinjere i na kraju zatvorili pola centra... niko se nije bunio
  • Ортодоксна мештанка

    22.09.2023 14:33
    О чему дивснимо
    О власнику, знамо све, без комемтара
    О ЈКП "Белило" дозвола за заузеће заједничког (не јавног) простора грађана Карловаца није у надлежности ЈКП, не треба им пребацива врућ кромпир.
    О Општинском руководству, треба их променити,нису у стању да воде рачуна о Ватошкој пијаци част изузецима, (у Часне изузетке не спадају председник Општине и Скупштине) за то смо ми криви кад не разли-кујемо у владајућој партији жито од кукоља
  • Nada

    21.09.2023 22:44
    Ima i gore
    Dodjite na Petrovaradinsku pijacu da vidite cirkus. Od praznih gajbi poredjanih po tezgama pa do suzenih prolaza izmedju tezgi. O prljavstini, kerovima i mackama da ne govorim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti