Poslednji letnji dan pred Novosađanima biće zaista - letnji: Brojni festivali i lepo vreme

Poslednji letnji dan u Novom Sadu biće zaista - letnji. Očekuju nas visoke temperature i brojni zanimljivi festivali.
Poslednji letnji dan pred Novosađanima biće zaista - letnji: Brojni festivali i lepo vreme
Foto: 021.rs
Ovaj petak pred Novosađanima sa stilom najavljuje kraj leta i početak jeseni - i to sa čak pet festivala u toku.
Događaja ima na pregršt za sve afinitete i ukuse, ali ne zaboravite i na brojne radove koji se dešavaju na ulicama grada.
Vreme
 
Petak će biti sunčan i topao. Minimalna temperatura biće 18, dok će maksimalna biti čak 33 stepena.
 
Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i oboljenjima srca se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja i glavobolje. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Novo naselje, Detelinara, Satelit, Avijatičarsko naselje, Novosadski sajam i Klinički centar Vojvodine u neće imati tople vode. Kako kažu u Novosadskoj toplani, razlog je sanacija havarije na TO "Zapad". Zbog toga potrošači koji su povezani na TO "Zapad" neće imati tople vode od 8 časova.
 
Normalizacija u isporuci toplotne energije za pripremu tople potrošne vode očekuje se istog dana, u ranim poslepodnevnim časovima.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Bukovca i Sremskih Karlovaca neće imati struje. U Novom Sadu od 9 do 11 časova neće biti struje u Sonje Marinković 2-14, a za ostala mesta čitajte OVDE.
 
Fabrika Aptiv u Privrednikovoj 20 neće imati vode, dok će u Veterniku, Rumenki, Kisaču i Stepanovićevu biti slabiji pritisak. Razlog su radovi na vodovodnoj mreži.
 
Aptiv će bez vode biti od 7 do 19 časova, a u istom periodu gorenavedena naselja imaće slabiji pritisak. Cisterna sa pijaćom vodom će biti postavljena u krugu fabrike.
 
Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Gde ići?
 
Festival ukusa "Kafe, čokolade i knjige", četvrti po redu, održaće se od petka, 22. septembra do nedelje, 24. septembra u SKCNS Fabrika. Opširnije čitajte OVDE.
 
Obilazak arhitektonskih projekata Dragiše Brašovana održaće se nakon čega će biti organizovano kustosko vođenje kroz izložbu posvećenu radu ovog arhitekte, a okupljanje počinje u 19 časova u Galeriji Matice srpske.
 
Otvaranje izložbe Nenada Ignjatova "Ketering" održaće se u 19 časova u Američkom kutku (Kej žrtava racije 2b).
 
Edukativni čas o benefitima plivanja za najmlađe održaće se u petak, 22. septembra na Fakultetu za sport i psihologiju - TIMS (Radnička 30a). Uporedo će biti organizovana i dečija izložba radova na temu plivanja, a program počinje u 10 časova.
 
Šesto izdanje muzičkog festivala "Ljubav i bes" održaće se u petak, 22. i subotu, 23. septembra u K9 Station, na Vidovdanskom naselju. Opširnije pročitajte OVDE.
 
U novosadskom Domu kulture (zgrada Sokolskog doma) u petak počinje peti po redu Festival srpskog džeza. Prve večeri će nastupiti sekstet džez gitariste Borisa Hložana sačinjen od mladih izvođača sa Beogradske džez scene. Njima će se na bini pridružiti kvintet Ksenije Kočetove, već od publike prepoznate džez pevačice, čije kompozicije poseduju zrelost i širok umetnički izraz. Opširnije pročitajte OVDE.
Manifestacija "Karlovačka berba grožđa", poznatiji kao "Grožđebal", održaće se u Sremskim Karlovcima od petka, 22. septembra, do nedelje, 24. septembra. Detaljan program pogledajte OVDE.
 
Nova Kritična masa voziće se od 17 časova i to u znak Dana bez automobila, a okupljanje počinje u Limanskom parku na Subinom platou, nakon čega se kreće u vožnju ulicama i na kraju će biti organizovana tribina "Biciklisti pitaju grad".
 
Otvaranje Novi Sad film festivala održava se u 19.30 časova projekcijom filma "El Santo" u Srpskom narodnom pozorištu. Detaljan program pogledajte OVDE.
  • Dragan

    21.09.2023 20:44
    Može biti interesantno...
    U subotu, 23. septembra sa početkom u 17h održaće se Prvi festival tradicionalne nošnje Han narodnosti Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu!

    Festival će se održati na Trgu slobode (ispred Gradske kuće) u Novom Sadu, a u slučaju kiše, Festival će biti premešten u TC Promenada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti