Vernici iz Novog Sada još u manastiru Banjska, čekaju da ih policija legitimiše

Vernici iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece, i dalje se nalaze u manastiru Banjska.
Iz Eparhije bačke su rekli da vernici čekaju da iz kosovska policija legitimiše i potom pusti da se vrate u Novi Sad.
Za sada se ne zna kada bi to moglo da bude, a iz Eparhije kažu da su očekivali da se to još juče desi.
Makedonski državljani koji su bili smešteni u hotelu u selu Banjska na severu Kosovu, jutros su u pratnji kosovske policije bezbedno krenuli kućama, objavio je ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani.
 
On je objasnio da su državljani Severne Makedonije kućama pošli "nakon uobičajenog (policijskog) intervjua i analize policije".
 
"Okolnosti u kojima su oni našli bile su složene, s obzirom na to da su bili smešteni u hotelu u neposrednoj blizini mesta gde se (juče) dogodio oružani napad na policiju", napomenuo je Osmani.
 
Eparhija raško-prizrenska je u nedelju saopštila da je grupa maskiranih osoba blindiranim vozilom upala u dvorište manastira. Monasi i vernici iz Novog Sada koji su došli u posetu zaključali su se u konak manastira, a bio je zaključan i hram, navela je Eparhija.
  • Gabs

    26.09.2023 07:33
    Uđem samo da pročitam komentare na 021,ceo dan mi bude dobar ahaha
  • Srecan

    25.09.2023 16:16
    vam povratak, pa na um da imate da vas ni bog ni vučic nisu spasili, vec uspešni presing na Kurtija od EU i SAD. Zanimljivo je da ste se našli u zlo doba na zlom mestu " slučajno " ili možda sa nečijom zlom namerom.
  • Gojko

    25.09.2023 14:10
    Gojko
    To je naj normalnija procedura jer možda se medju Vernicima krije još Terorista Kriminalaca? Sve se oroveri kegitimise i nakon toga bezbedno se sprovede na put za Srbiju! Slično sam doživio u Prizrenu kada je nas 15 išlo u obilazak Grada i kod Crkkve sv.Arhangela troje mladih do 25 godina počeše vikati Kosovo je Srbija Dogodine u Prizrenu sa pratećom rekvizitom! Došla Policija priveli ih i sproveli do Merdara! Mi smo nastavili do Dusanovog Grada ručali prespavali slikali se i vratili u miru bez bilo kakvih problema i incidenata još smo kupili neke sitne suvenire i sudzuk prošetali kroz Prizren i niko nas poprskao nije pogledao šta vise srdačno dočekani u svakoj radnji kafiću još od starijih koji znaju Srpski se ispričali Itd! Tražiš problem dobiješ netrazis bude ti lepo i prijatno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.