Pokrajinska vlada izdvaja novac za obnovu bunara na izvorištu Štrand

Pokrajinska vlada izdvojiće 104,9 miliona dinara za hitne radove na revitalizaciji jednog od starih reni bunara na području izvorišta "Štrand"
Pokrajinska vlada izdvaja novac za obnovu bunara na izvorištu Štrand
Foto: 021.rs
Ovaj bunar ima kapacitet od 100 litara vode u sekundi, a radovi bi trebalo da budu završeni do juna 2024. godine.
Podsetimo, reni bunar 1, sa istim kapacitetom i na istom izvorištu, saniran je u julu 2022. godine.
 
U izveštaju sa sednice Pokrajinske vlade navodi se da će ova investicija, uz druge napore koje novosadska lokalna samouprava čini kada je reč o revitalizaciji vodovodnog sistema, obezbediti sigurnije snabdevanje vodom Grada Novog Sada.
Za hitnu sanaciju krova fiskulturne sale u objektu "Barapart" - Izdvojenom odeljenju OŠ "Čeh Karolj" u Adi je izdvojeno 25,1 milion dinara.
 
U avgustu prošle godine oštećen je krov fiskulturne sale, veći deo plafona, deo električne mreže, kao i dimnjak, fasada i pod, zbog čega je onemogućena redovna nastava fizičkog vaspitanja. Fiskulturnu salu koristi oko 140 učenika svih uzrasta, a van školskog vremena kulturno-umetnička društva.
 
Osnovnoj školi "Jožef Atila" u Bogojevu usmereno je 14,7 miliona dinara za zamenu krova.
 
Za Gimnaziju "Dušan Vasiljev" u Kikindi biće izdvojeno 12,5 miliona dinara za obnovu fasade na objektu te ustanove koji ima svojstvo kulturnog dobra. Takođe, u kikindskoj Osnovnoj školi "Sveti Sava" sa 11,2 miliona dinara biće finansirana sanacija toaleta.
 
Pokrajinska vlada će sa 9,3 miliona dinara finansirati i radove na rekonstrukciji sistema za grejanje i tekuće održavanje fiskulturne sale u objektu Izdvojenog odeljenja "Olga Petrov" u Barandi, u okviru Osnovne škole "Zoran Petrović" u Sakulama.
Za hitnu intervenciju – popravku krova i molerske radove na fasadi OŠ "Braća Stefanović" u Neuzini,  u opštini Sečanj – Pokrajinska vlada je izdvojila 3,4 miliona dinara.
 
Izdvojeno je i 5,4 miliona dinara za popravku kotlarnice u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Otthon" u Staroj Moravici.
 
Inače, sednica Pokrajinske vlade počela je minutom ćutanja, u znak odavanja počasti tokom Dana žalosti u Srbiji.
  • Zoro

    28.09.2023 10:25
    Za boru
    Boro, drugi bunar je u planu, ne isti.
  • bora

    27.09.2023 18:46
    ne razumem
    Ne razumem isti bunar se opet poravlja posle godinu dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti