FOTO: Ovako će izgledati stambeni blok oko nove zgrade suda

Nadležni organi u potrazi su za radnicima koji će urediti blok oko zgrade suda u Stražilovskoj, koji će dobiti sportski teren, novo zelenilo, klupe, kao i novo javno osvetljenje.
Ceo posao koštaće oko 74 miliona dinara bez PDV i radiće se u dve faze prema prethodno izrađenom, detaljnom projektu.
 
Konkretno, upravo objavljen tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije obuhvata prvu fazu radova na parternom uređenju ovog novosadskog bloka, smeštenog između stambenih objekata u Maksima Gorkog, Stražilovskoj i Radničkoj ulici.
Osim parternog uređenja, na području od oko 3,5 hektara gradiće se nova javna rasveta, kanalizacija, hortikultura, pešački prilaz do nove zgrade suda iz Stražilovske, kao i dva kolska ulaza iz garaže.

Druga faza radova će obuhvatiti uređenje krova garaže i za nju će biti raspisan poseban tender.
Prema sadašnjoj situaciji na terenu, sve pristupne saobraćajnice, potporni zidovi, ograde, kanali, zelene površine, pa i javna rasveta u bloku su dotrajale, zapuštene ili devastirane. 
 
"Prostor se obogaćuje savremenom urbanom opremom (klupe, kante, nadstrešnice, držači za bicikle, sportski rekviziti, odbojnici, signalizacija itd) i dodatnim sadržajima kako bi odgovarali različitim rekreativnim i meditativnim potrebama korisnika", navodi se u dokumentaciji.
 
 
Biće izgrađene pešačke i biciklističke staze, fitnes teren sa tartan podlogom, kao i dodatno visoko rastinje kako bi se dobio utisak bogate zelene oaze.
 
Za uklanjanje su predviđena stabla kiselog drveta, bagrema i još nekih vrsta koja su najniže ocenjena u pogledu zdravlja stabla.

Ukupno, predviđa se uklanjanje 15 stabala ili 20 odsto od ukupnog broja drveća u ovom bloku, a za ostala starija stabla koja su ocenjena nešto višom ocenom predložen je monitoring. U projektu rekonstrukcije navodi se da je drveće generalno u lošem stanju, osim nekoliko mlađih stabala.
 
 
Planirana je sadnja visokih i srednjih lišćara, zimzelenog i listopadnog šiblja i perena uz obodne delove zelenih površina, uz staze, pored terena za sport i igrališta u ovom bloku.
Svi radovi biće izvedeni na osnovu projekta o kojem je 021.rs pisao OVDE, a ko će obavljati ceo posao znaće se početkom novembra. Prijave na tender moguće su do 23. oktobra.
 
Izabrani izvođač dobiće avans u iznosu od 36,6 miliona dinara bez PDV.
 
Inače, očekuje se da će useljenje u novu zgradu suda biti krajem ove godine.
  • Vera

    04.10.2023 17:26
    drveće
    @ NSTulip
    Kako Vam već ne dosadi ista priča, i to neistinita? Vi se razumete u drveće, Vi ste ga brojali i izbrojali, a neke psihopate će da ga seku i sade novo, za koje već znate da će bizi nikakvo! To Vama zvuči onako razumno? Vidite, stanujem u najneposrednijoj blizini tog prostora, vrlo dugo, znam šta ima i kakvo je to drveće. Ako Vi smatrate da je kiselo drvo nešto kao botanički spomenik onda o svemu malo znate. Ima vrlo dugovečnog drveća, ali ono obično ne raste baš u gradskim ulicama. Ima i u našim ulicama starog drveća koje je još u punoj snazi i lepoti, ali mnoga drveta nisu baš tako dugovečna, imaju svoj rast, obolevaju, pa se i zelenilo mora zanavljati i dopunjavati.
  • felix

    03.10.2023 06:42
    prelepo
    najzad da imamo vlast sposobnu da sve uradi kvalitetno i u roku !
    zgubidani vidite li , ili ne možete da dišete ni gledate od mržnje hahahaha!
  • Ja

    03.10.2023 04:42
    Verovatno
    Gle cuda na tender ce se prijaviti jedina firma kojoj gradska uprava namesta sve poslove, da se malo operu pare. Zivi bili pa videli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti