Poskupelo postavljanje podzemnih kontejnera - "Čistoća" izdvaja 11,8 miliona dinara

JKP "Čistoća" potpisala je ugovor vredan 11,8 miliona dinara o postavljanju još 13 podzemnih kontejnera u Novom Sadu.
Poskupelo postavljanje podzemnih kontejnera - "Čistoća" izdvaja 11,8 miliona dinara
Foto: 021.rs
Treću javnu nabavku za podzemne kontejnere u 2023. je po treći put dobila firma "Eco Signal" iz Beograda.
 
Ovo preduzeće bilo je jedini ponuđač na tenderu.
Kako se može videti iz dokumentacije, došlo je do poskupljenja isporuke i instalacije podzemnih kontejnera u odnosu na ranije nabavke iz ove godine.
 
Prvi tender za 34 podzemna kontejnera koštao je 24,9 miliona dinara, a drugi, kada je nabavljeno 27 kontejnera, imao je vrednost od 19,7 miliona dinara.
Takođe, kao i u prethodnim javnim nabavkama, iz dokumentacije se vidi da se radi o već standardnim podzemnim kontejnerima koji se već godinama postavljaju u Novom Sadu.
 
Još nije poznato na kojim lokacijama će biti ugrađeni ovi kontejneri.

Rok za isporuku podzemnih kontejnera je šest dana, a za instalaciju 25. 

  • xyz

    04.10.2023 18:37
    ...
    Sve je to ok, ali oni koji odlučuju o tome koja vrsta kontejnera će biti postavljena, nemaju osnove higijene, kao ni medicinskog znanja - dajte one kontejnere na kojima se poklopci otvaraju nožnim papučicama... ovi drugi su izvor zaraze ako poklopac nije otvoren pa moraš rukom pipnuti onu štrokavu ručku koja je prljava od ko zna čijeg i ko zna kakvog đubreta... Ja nikada nisam, niti imam nameru da pipnem tu ručku - ako je poklopac podignut, kesu ubacim u kontejner... ako je spušten, kesu stavim pored kontejnera. I svako bi, na osnovu medicinskih razloga, na sudu dobio parnicu da ga neko tuži zbog toga...
  • Bole

    04.10.2023 14:32
    Pa sve je poskupelo ne vidim šta je sporno osim da se baci ljaga na najvredniji jkp. Gledajmo samo šta je uradjeno za ovih par meseci na ulicama. Nije sve politika nego struka! Taj covek dok je bio u Zig sve sto smo javili je resio momentalno. Sada rupe stoje mesecima,prijavljujemo ali dzabe kad tamo niko ništa ne radi,rasveta u prekidu,trava se ne kosi… da li je moguće da ovoliki grad ne može da nadje coveka (ženu) koji hoće da radi? Covek je prešao igricu i dostojan za visi nivo.
  • Jugovicevo

    04.10.2023 13:36
    Božicu samo napred!!!
    Ne kažu dzabe da si kralj čistoće,imaš punu podršku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti