FOTO Vandali oštetili ogradu na Sajmištu: Nadležni kažu da će problem biti rešen

Deo metalne ograde oko fudbalskog terena Sportskog centra "Sajmište" tokom vikenda je iskrivljen, a iz Spensa koji upravlja ovim kompleksom kažu da će šipke biti uklonjene.
FOTO Vandali oštetili ogradu na Sajmištu: Nadležni kažu da će problem biti rešen
Foto: 021.rs
Novosađanka koja se obratila portalu 021.rs kaže da ova ograda predstavlja opasnost za mnogobrojnu decu koja treniraju na ovom kompleksu.

"S obzirom na to da dosta ljudi ovom stazom i trenira i trči tuda uveče, a osvetljenje je prilično slabo, može doći do ozbiljnih povreda pošto su vrhovi metalnih šipki oštri", navela je ona.
Iz Javnog preduzeća "Sportski i poslovni centar Vojvodina" (Spens), koje upravlja ovim sportskim centrom, navode da je centralni fudbalski teren u sklopu kompleksa jedan od sportskih sadržaja koji se najviše koristi.
 
"Šteta na ogradi ovog terena nastala je nesavesnim korišćenjem i biće odmah otklonjena", navode oni.
Iz Spensa dodaju i da je za saniranje ovog kompleksa izdvojeno 109 miliona dinara i da će radovi biti završeni za šest meseci, a realizovaće se fazno tokom tekuće i 2024. godine.
 
  
 
"Predviđena je nova ograda prema ulici Mičurinovoj, ograda oko fudbalskog terena, kao i video nadzor, a rasveta koji će obuhvatiti sav prostor koji se nalazi severno od ulice Novosadskog sajma, a oivičen je ulicama Mičurinova i Hajduk Veljkovom", objašnjavaju oni.
 
Kako je 021.rs pisao, za 109 miliona predviđa se popravka ograde, rasvete i instalacija video nadzora na sportskim terenima.
 
Radovi bi trebalo da traju šest meseci, a Spens je upravo potpisao ugovor sa grupom ponuđača.
Rekonstrukcija Sportskog centra "Sajmište" podrazumeva postavljanje više stotina metara nove ograde, s obzirom na to da je sadašnja vidno oštećena. 
 
Kako je deo porušen usled padanja stabala u oluji u julu, neophodno je bilo da se postavi nova.
 
Osim ograde, fudbalski teren i drugi sportski sadržaji će ubuduće biti bolje osvetljeni uz 24 nova stuba sa više desetina svetiljki.
 
Sajmište će biti i dodatno obezbeđeno jer će se instalirati video nadzor sa dvadesetak kamera.
  • S

    06.10.2023 18:53
    A hoce li i biti zatvoreno posle 22-23h? Ili ce stanovnici i dalje do jutarnjih sati slusati lupanje kosarkaskih lopti, urlanje i divljanje? Nemam nista protiv aktivnosti, ali da se zna neki red
  • 9

    06.10.2023 17:25
    Rado bih pročitao vest
    Da će troškovi obnavlanja ograde pasti na teret Vandala po cenu rasprodaje njihove ili imovine njihovih roditelja ako su maloletni , a ne da će iz MOG džepa biti prosuto u vetar 109 MILIONA dinara. Čitav potez je pokriven kamerama video nadzora koje su takođe finansirane iz MOG džepa . Gospodo komunalna policijo mrdnite stražnjice iz kafane pored i radite nešto nije Vam plata baš tako mala , a i cuga je džabe.
  • Ralle

    06.10.2023 12:28
    Jel to neko novi zanimanje..vandali i navijaci..verovatno jeste u ovom sistemu poremecenih vrednosti..pa pozdravite vandale i navijace,donirajte im za sprejeve da sto vise zgrada uniste,po mogucnosti crvene..a jos malo cemo morati stati mirno da pisu po nama...kad prevazidju zgrade i sve lepo u ovom gradu...a vi ih gajite i finansirajte,jadni moj grade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti