Vlada Srbije usvojila: RTV delimično na budžetu do kraja 2024.

Vlada Srbije usvojila je predlog dopune Zakona o javnim medijskim servisima, koja predviđa da se Radio- televizija Vojvodine (RTV) do kraja 2024. godine delimično finansira iz republičkog budžeta.
Vlada Srbije usvojila: RTV delimično na budžetu do kraja 2024.
Foto: 021.rs
Visina iznosa koji će RTV dobiti iz budžeta za sada nije poznata, a u Vladi navode da će on biti utvrđen posebnim aktom Vlade, kao i način uplate budžetskih sredstava.
Kao razlog za donošenje odluke, Vlada navodi da "sadašnja visina takse od 299 dinara na mesečnom nivou nije dovoljna da Javna medijska ustanova RTV nesmetano i u kontinuitetu obavlja svoju osnovnu delatnost".
Zato je predviđeno da se, pored takse, u 2024. godini izdvoje i sredstva iz budžeta.
 
"Na ovaj način obezbeđuje se stabilan sistem finansiranja javnih medijskih servisa i njihova nezavisnost, a vodi se računa i o ekonomskoj moći građana", obrazložila je Vlada dopune Zakona o javnim medijskim servisima. 
  • Pešut

    09.10.2023 06:54
    Paraziti
    Dokle više plaćati parazite, koji godinama ne dolaze na posao! Da li smo mi normalni ljudi, dečiji program godinama ništa ne snima, a zaposleni sa privatnim fakultetuma svi urednici i mali im koeficijent, traže povećanje!Dokle ljudi!
  • mnd

    08.10.2023 23:47
    hm...
    msm stvarno... dajte im pomoći ...
  • Juca

    08.10.2023 19:58
    A da bude para u skladu sa gledanošću? To bi brat bratu bilo 0 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti