FOTO: Novi dom zdravlja u Novom Sadu i dalje nije otvoren, a već je pretrpeo i prvu štetu

Novi dom zdravlja na Vidovdanskom naselju, koji je trebalo da bude otvoren krajem jula, i dalje nije na usluzi građanima.
FOTO: Novi dom zdravlja u Novom Sadu i dalje nije otvoren, a već je pretrpeo i prvu štetu
Foto: 021.rs
Najave gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića od 10. juna da će objekat u krugu ulica Aleksandra Nevskog i Emanuila Jankovića proraditi za "pet do šest nedelja" nisu se obistinile do danas.
Izgradnja je proglašena završenom tog istog datuma, tokom obilaska doma zdravlja, kad je najavljeno da će u objektu raditi 46 zdravstvenih radnika - 19 lekara, 27 medicinskih tehničara i sestara, te dve spremačice.
"Građevinski radovi na objektu na Vidovdanskom naselju jesu završeni i čeka se njegova primopredaja", navode u Domu zdravlja "Novi Sad" na pitanje 021.rs šta se još čeka da bi dom zdravlja bio otvoren.
 
"Nabavljen je potrebni nameštaj i medicinska oprema", dodaju u ovoj ustanovi.
 
Kako je vidljivo na terenu, novoizgrađeni dom zdravlja već je pretrpeo prvu štetu budući da je pogođen tokom julske superćelijske oluje. Najuočljivija je šteta na delu fasade, ali u ustanovi kažu da to nije bilo jedino što je na zgradi stradalo.
 
 
"Tokom oluje koja je jula meseca pogodila Novi Sad objekat je pretrpeo štetu na krovu, koja je odmah i sanirana. Međutim, oštećeno je nekoliko fasadnih ploča čija nabavka se čeka iz inostranstva. Tek kada objekat bude u potpunosti spreman za rad, biće na raspolaganju građanima", kažu u Domu zdravlja "Novi Sad", bez preciziranja kad bi to moglo da se dogodi.
Podsetimo, izgradnja novog doma zdravlja na Vidovdanskom naselju počela je 21. marta 2022. godine postavljanjem kamena temeljca. Radove vredne 206,9 miliona dinara sa PDV, po principu "ključ u ruke", izvodila je kineska kompanija China Construction Front Group u saradnji sa domaćim firmama Geomehanika, KRIP inženjering i PARS Beograd.
 
Garantni rok za radove je dve godine, prema potpisanom ugovoru. Budući da je posao po principu "ključ u ruke", od kineske firme zavise i sve neophodne dozvole za rad ovog objekta.
  • Saša

    19.10.2023 19:01
    Sramotno!!!
    Stanovnici sa svojom decom sa Novog Naselja idu kod Pedijatra na Klisu u Dom Zdravlja!!!! Sramota!!
  • xqt

    18.10.2023 07:31
    Zna se kako to ide
    vođa će sa zadovoljstvom da otvori dom zdravlja nedelju dve pred izbore.
  • Cocco

    17.10.2023 19:06
    Pa kako i kada da otvore kada nije bila predizborna kampanja?
    Polako.
    Sa'će...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti