Počinje novembar, oblačno je i toplo: Novosađani ove srede imaju gde da provedu vreme

Otvaramo novembar neuobičajeno visokom temperaturom, a koliko čujemo, neko cveće je čak počelo da cveta kad mu vreme nije.
Počinje novembar, oblačno je i toplo: Novosađani ove srede imaju gde da provedu vreme
Foto: 021.rs
Mi vam donosimo uobičajeni pregled aktuelnosti u Novom Sadu, sa osvrtom na servisne informacije i vremensku prognozu.
Pripremite se za početak novembra uz naš vodič.
Vreme
 
Sreda Novosađanima donosi oblake, ali za sada bez najave kiše.
 
Jutarnja temperatura koja se najavljuje je 9°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 19°C.
 
Moguće je da će vreme malo otežavati situaciju srčanim i plućnim bolesnicima. I meteoropate mogu da očekuju umor, glavobolju i nesanicu. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Kaća, Čerevića i Čortanovaca u sredu neće imati struje. Kad je reč o Kaću, bez struje će od 8.15 do 11.30 časova biti delovi Đorđa Isakova, Vojina Paleksića, Save Maleševa, Svetosavske, Čika Necine, kao i OŠ "Đura Jakšić", mesna zajednica i vrtić.
 
Od 8.30 do 13 časova bez struje će biti ulaz u Čerević, Ciglana 16. oktobar, vikend naselje prema Testeri i vikend naselje Venecija, a od 8.30 do podne vikend zona Donji Matej u Čortanovcima.
 
Do 3. novembra na snazi je privremena izmena režima saobraćaja u Ulici Vuka Karadžića u Ledincima, gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
 
U Ulici Koste Šokice saobraćaj je zatvoren do 10. novembra, a u Ulici Tomislava Matasića u Petrovaradinu do 16. novembra.
 
Režim saobraćaja u delu Limana 1 je izmenjen zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Saobraćaj je privremeno zabranjen u Ulici Zorana Đinđića, a izmene će važiti do 30. decembra.
 
Nakon završetka radova u desnoj kolovoznoj traci u delu Rumenačkog puta počeli su radovi u levoj traci iste deonice. Reč je o delu od kružnog toka na Bulevaru Evrope do nadvožnjaka prema Rumenki. U toku radova u levoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj će se odvijati u desnoj traci. 
 
Zbog ovih radova su privremeno izmenjene trase autobuskih linija 14, 51A i 51B. Opširnije pročitajte OVDE.
 
Privremeno je promenjen režim saobraćaja u delu Limana 2, u Ulici Boška Buhe. Za vreme radova ukidaju se 33 parking mesta i saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena važi do 30. januara iduće godine.
 
Radovi se izvode ispred zgrade Fakulteta tehničkih nauka u Ulici Vladimira Perića Valtera, na zelenoj površini u Ulici Ilije Đuričića, ispred AKUD "Sonja Marinković" i na zelenoj površini ispred Mašinskog instituta FTN-a u Ulici Vladimira Perića Valtera. Izmena saobraćaja će važiti do 18. marta 2024.
 
Zbog izgradnje kanalizacije izmenjen je režim saobraćaja na saobraćajnici (prolazu) koja povezuje Ulicu Janka Jesenskog i Dr Janka Gombara u Kisaču. Izmena traje do 5. novembra.
 
Obnova glavnog puta kroz Sremske Karlovce produžena je do 10. novembra.
 
Režim saobraćaja izmenjen je u Gundulićevoj ulici zbog izgradnje vodovodnog i kanalizacionog priključka. Saobraćaj je obustavljen ispred objekta za koji se izvodi priključak i koji se nalazi u Gundulićevoj ulici 4A, 4B i 4V.
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
 
Izmenjen je režim saobraćaja u delu Čeneja, u Ulici Vuka Karadžića od Partizanske do Ulice Matice srpske (do crpne stanice). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova faza radova (radovi se izvode u etapama) trajaće do 2. novembra.
 
Gde ići?
 
Šesnaestina finala Kupa Srbije igra se u sredu na stadionu Vojvodine. Voša dočekuje ekipu RFK "Novi Sad" od 19 časova.
 
Novo izdanje pab kviza u sredu je u kafe-knjižari Zenit. Početak je u 20 časova. 
 
Izuzetno bitna tema - prevencija malignih bolesti, biće u fokusu predavanja koje se u sredu održava u bibliotečkom ogranku "Miroslav Antić" na Sajlovu. Predavanje je otvoreno za sve, drži ga dr Siniša Đekić, a počinje u 18 časova.
 
Promocija priručnika "Zaštita podataka o ličnosti" autora Denisa Tula i Tadije Mitića biće na Spensu s početkom u 17 časova.
Međunarodni dani energetike i investicija održavaju se na Novosadskom sajmu. Program sajma dostupan je OVDE.
 
Monodrama Sandre Silađev "Dejt" igra se sutra u Pozorištu mladih. Počinje u 17.30 časova.
 
Novo izdanje muzičkog kviza dočekuje goste Kaffa bara. Provera znanja je u 19.30 časova.
 
Promocija novog romana Laure Barne "Skupljači slučajeva" biće u Čitaonici Gradske biblioteke u centru grada i to od 19 časova.
 
U toku je Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad. U sredu je na repertoaru predstava "Gidionov čvor".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti