Novi Sad spreman za predstojeću zimsku sezonu

Sva preduzeća Zimske službe u Novom Sadu spremno dočekuju zimsku sezonu.
Novi Sad spreman za predstojeću zimsku sezonu
Foto: Grad Novi Sad
U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Gradskog veća obišli su punktove zimskih službi JKP "Parking servis", "Gradsko zelenilo", "Čistoća" i "Put".
Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Bulajić poručio je da je grad od danas do 1. aprila spreman za novu sezonu.
"Zadatak Operativnog štaba je da prati primenu i sprovođenje Programa rada Zimske službe na teritoriji Grada Novog Sada od danas do 1. aprila 2024. godine, preduzima i predlaže odgovarajuće mere u cilju efikasnijeg organizovanja i racionalnijeg korišćenja mehanizacije, opreme, potrošnih materijala i finansijskih sredstava uz saradnju i koordinaciju sa nadležnim javnim, javno-komunalnim i drugim preduzećima koja izvršavaju poslove ili vrše nadzor u Zimskoj službi", rekao je Bulajić.
 
​On je dodao da Štab, u slučaju nastanka vanrednih i nepovoljnih meteoroloških prilika na putevima, usmerava rad Zimske službe, po potrebi organizuje rad izvršilaca i obezbeđuje tehnička sredstva od preduzeća i ustanova i sarađuje sa Gradskim štabom za vanredne situacije.
 
Nakon sastanka, održana je smotra mehanizacije i opreme i ocena pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe kojoj je prisustvovao član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić. Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe svih preduzeća.
 
"Ove godine za rad Zimske službe planirano je 396 miliona dinara i to za nabavku 8.000 tona soli, 80.000 litara magnezijum hlorida u rastvoru i ostalih materijala. Apeluje se na građane da u skladu sa zakonom i gradskim odlukama čiste prostore ispred svojih ulaza kada je reč o stambenim zgradama, a odgovorni vlasnici individualnih objekata će, verujem, takođe očistiti sneg ispred svojih kuća. Ove godine, očekujemo i vidljivo angažovanje Civilne zaštite koja je formirana u sklopu Dobrovoljnih vatrogasnih društava koji će raditi na čišćenju snega oko obdaništa i škola i drugih institucija u prigradskim naseljenim mestima, što će značajno olakšati rad komunalnih službi, ali i ubrzati normalno funkcionisanje saobraćajnica ukoliko dođe do velikih količina padavina", rekao je Jelušić.
 
Pomoćnica direktora JKP "Gradsko zelenilo" Jelena Prica je takođe naglasila da su nabavljena nova vozila i da ovo preduzeće broji oko 60 mašina od kojih su tri nova kamiona.
 
"U nadležnosti našeg preduzeća su čišćenje autobuskih stajališta, keja, staza za šetnju u parkovima i prilaza Petrovaradinskoj tvrđavi", naglasila je Prica.
 
Portparol JKP "Čistoća" Danijela Jankov je istakla da mehanizacija ovog preduzeći broji više od 20 vozila, koja aktivno rade na terenu u zavisnosti od količine snega, i da je njihov zadatak uklanjanje snega i leda sa pešačkih i staza i prilaza pešačkim prelazima.
"Od ove godine bogatiji smo za tri nove auto čistilice i podizač auta koje će poboljšati rad Zimske službe", rekla je Danijela Jankov.
 
Šef Zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski je naglasio da dežurstva zimske službe počinju danas, a od 1. decembra će biti organizovan neprekidan rad 24 časa. On je takođe istakao da su nabavljena tri nova posipača što će znatno olakšati održavanje saobraćajnica, a ukupno 41 vozilo, od kojih je 11 građevinskih mašina i 30 vozila sa posipačima, stoje na raspolaganju u radu Zimske službe.
  • Zebra

    02.11.2023 13:49
    Spremni kao i svake godine sve dok ne padne malo snega.
  • Trole

    01.11.2023 21:17
    Godinama isto obećanje i godinama sa prvim snegom veliki problemi.
  • Vladimir

    01.11.2023 20:03
    Sad kad ih sneg iznenadi, samo gledajte ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti