Počele prijave za subvencije za zamenu stolarije, kotlova i panele: Novosađani biraju pakete i sume

Novosađani zainteresovani da dobiju subvenciju Grada i zamene stolariju, kotlove ili ugrade solarne panele i toplotne pumpe mogu da se prijave na upravo raspisan javni poziv.
Počele prijave za subvencije za zamenu stolarije, kotlova i panele: Novosađani biraju pakete i sume
Foto: 021.rs

Pomoć se odnosi na stanare u zgradama, kao i na kuće, a ukupno se raspoređuje 37,5 miliona dinara.

Grad sufinansira investiciju u iznosu do 50 odsto ukupne vrednosti, dok su građani odgovorni za pokrivanje ostatka troškova.

Mere su podeljene u grupama i svaki građanin u stanu može da se prijavi za željenu meru.

Oni koji žive u kućama imaju mogućnost da, osim pojedinačnih mera, odaberu i neki od paketa radova sa višim udelom bespovratnih sredstava (finansiranjem i do 65 odsto troškova).

Pojedinačne mere su:
  • Zamena stolarije - spoljnih prozora, vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača poput okapnica, roletni itd.  Spoljna stolarija mora da ispunjava minimalne tehničke karakteristike iz javnog poziva.
  • Postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova, podova i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru. 
  • Postavljanje termičke izolacije ispod krova ili tavanice, sa mogućnošću da se urade sitnije popravke oštećenih delova krova.
  • Zamena kotla ili peći efikasnijim kotlom na prirodni gas ili biomasu, ali bez finansiranja ugradnje gasne instalacije. 
  • Ugradnja toplotnih pumpi
  • Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela (cirkularnih pumpi, radijatora, podnog grejanja, kalorimetara)
  • Ugradnja solarnih kolektora, solarnih panela
U narednoj tabeli možete da vidite koliko bi iznosila subvencija za stanove i za kuće, u zavisnosti od odabrane mere.
 
 
Sredstva se neće odobravati za poslovni prostor ili bilo koji drugi prostor koji nije stambeni.
 
Građani mogu da podnesu samo jednu prijavu za domaćinstvo koje je na jednoj lokaciji i na istoj katastarskoj parceli.
Sve radove izvodiće firme koje su prethodno odabrane na konkursu. Zamenu stolarije radiće: "Gresik plast" Šajkaš, "Link Line" Novi Sad, "Porta PVC", "Voltra trgovina" i "VVVM Tim", zamenu grejača prostora radiće "Volta trgovina", a ugradnju solarnih panela "Petrosolar project", "Green Energy Save Group" i "PC Centar" iz Leskovca.
 
Javni novac namenjen radovima prenosi se isključivo izvođačima radova.
 
Celokupna dokumentacija za prijavu, sa detaljnim informacijama o merama pomoći dostupna je na OVOM LINKU.
 
Javni poziv ostaje otvoren sve do utroška novca. Prva lista građana biće dostupna najkasnije 15 dana od danas. 
 
Prijave se podnose lično na pisarnici u Gradskoj kući ili preporučenom poštom na sedište Gradske uprave za zaštitu životne sredine u Rumenačkoj 110a, 21113 Novi Sad. 
 
Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 021/421-109 ili na mejl: zivotnasredina@uprava.novisad.rs.
  • Đon

    20.12.2023 16:40
    LOPOVI
    Ne upustajte se u ovo sa bagrom. Prošle godine sam hteo subvencije, na kraju sam uzeo sam sve i izašlo jeftinije dooosta
  • Novosadjanin

    17.12.2023 10:47
    AU
    Koja prevara! Otisao sam da trazim ponudu. Dobio sam cenu od 2600 do3000e. Subvencija 1000e. Redovana cena stolarije je 1600 do 1800e. Dobro proverite da vas ne prevare. Jeftinije je da uzmete sami PVC . Toliko su se ugradili da je to sramota!!! Nemojte da vas lazu da imaju nemacke prozore. Sve je to Turska! Za ovo treba neko u zatvor da ide! Tako varati narod!! Uzas!!
  • Boki ns

    13.11.2023 21:27
    Teska namestaljka
    Kao sve sto daju je teska stela. Pre toga dignu cene za radove. A oni posle odlucuju ko ce da dobije kakav konkurs i bodovi. Prosle godine nisqm dobio kao falilo mi ovlascenje za licnu kartu a dali mi samo jedno. Dajte malo i onima koji nisu u stranci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti