Mirović: Učestvovaću u kampanji koliko mi vreme dozvoli, o tome ko će biti izabran - u januaru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže za 021.rs da će učestvovati u kampanji za vanredne pokrajinske izbore koliko mu vreme bude dozvoljavalo.
Mirović: Učestvovaću u kampanji koliko mi vreme dozvoli, o tome ko će biti izabran - u januaru
Foto: 021.rs
Dodaje da će to učiniti i ukoliko dobije, kao što je rađeno i do sada, određene smernice stranke čiji je član, što je Srpska napredna stranka.

Na pitanje 021.rs kakva je procedura za raspisivanje izbora u APV nakon smrti predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, Mirović kaže da će izbori, prema njegovim saznanjima, biti raspisani u narednim danima.
Sednica Skupštine Vojvodine je, podsetimo, zakazana za ponedeljak, 6. novembar, pre nego što je saopšteno da je Pastor preminuo.
 
"Šestog novembra, koliko ja imam informaciju, još neće biti doneta odluka o prestanku mandata poslanika Skupštine Vojvodine i tu odluku očekujemo nekoliko dana nakon te sednice. Danom odluke o prestanku mandata skupštine - što je odluka koju sama skupština donosi, biće odlučeno o raspisivanju izbora koji će biti, kako znamo, 17. decembra", navodi Mirović za 021.rs.
Kaže da će se i on i drugi funkcioneri oko njega u kampanji pridržavati nedavnog produženja zabrane učestvovanja u "funkcionerskoj kampanji".
 
"Šta će biti nakon izbora, ko će biti izabran - to je uvek veliko pitanje, ali sasvim sigurno je da ga treba ostaviti za januar", zaključuje on.

Budžet za narednu godinu fokusiran na završetak započetog
 
Na konstataciju 021.rs da je predlogom budžeta APV za 2024. godinu predviđen nastavak projekata koji su u toku, uz poneku novu investiciju, Mirović kaže da je budžet namerno planiran tako da se naredne godine završe neki tekući projekti.
 
"Predlog budžeta za narednu godinu je specifičan jer smo mi u ovoj i prošloj godini pokrenuli izuzetno vredne investicije koje se realizuju u dve ili tri godine. U naredne dve godine imamo obavezu da završimo Kamenicu 1 i 3, sa spoljnim uređenjem i garađom, a ideja je da u narednoj godini, jer je to i izborna godina sa lokalnim izborima na teritoriji Vojvodine, vreme posvetimo završavanju svih velikih investicija koje smo započeli u ovoj i prošloj godini. Nismo ulazili u nove, velike investicione zahvate, primetićete da sam i rekonstrukciju i izgradnju Dečije bolnice najavio za 2025 godinu - prvo da završimo započeto", kaže Mirović.
Smatra da je Pokrajina u veoma dobrom finansijskom stanju, sa dovoljno novca za sve započeto i sa niskom stopom zaduživanja.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Voja

    06.11.2023 08:57
    Pesme
    Karijera pesnika ne sme da trpi:-)
  • Ssy

    02.11.2023 18:15
    Dajte kesu
    Toliko jasna, uglađena i istinita izjava da izaziva mučninu u stomaku.
  • Istina

    02.11.2023 17:26
    Prevarant u rukavicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti