Otkrivanje skulpture u Limanskom parku posvećene Subi odloženo za ponedeljak

Otkrivanje skulpture posvećene muzičaru Mitru Subotiću Subi u Limanskom parku, planirano za danas, odloženo je za ponedeljak zbog lošeg vremena.
Autor skulpture je Milan Kulić, a odabrana je na osnovu vajarsko-arhitektonskog konkursa, koji je Fondacija "Novi Sad – EPK" raspisala u saradnji sa Fondacijom "Mitar Subotić Suba", navodi SEEcult.org. 
Mitar Subotić Suba bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata u ovom delu Evrope, ali i u Latinskoj Americi.
Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame, špice za Radio Novi Sad. Dobitnik je nagrade UNESCO fonda za promociju kulture.
 
Sarađivao je sa mnogim značajnim imenima, kao što su Milan Mladenović, Marina Perazić, Masimo Savić, Žoao Donato, Bebel Žilberto, grupe Haustor i La Strada i mnogi drugi.
  • Pmila NS

    05.11.2023 10:59
    Suba
    Odusevili su me jarboli na ulazu, kod njegove spomen ploce. Volim sto ce imati pravu skulpturu, naravno da je veliki umetnik zasluzio.
  • Tanja

    04.11.2023 08:52
    A da uđe u udžbenike!? Kad već znamo inostrane kompozitore mogli bi i domaće. Nemam pojma ko je lik?! Al ako mu podižu spomenik valjda ima neko delo!!
  • dvebebe

    03.11.2023 18:13
    sjajan lik i odlican muzicar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti