Skupština Vojvodine usvojila sve na dnevnom redu bez diskusije - zbog smrti Pastora

Poslanici Skupštine APV danas nisu vodili diskusiju na predložene tačke dnevnog reda, već su samo glasali. Razlog je poštovanje prema nedavno preminulom predsedniku Skupštine Ištvanu Pastoru.
Skupština Vojvodine usvojila sve na dnevnom redu bez diskusije - zbog smrti Pastora
Foto: 021.rs
Tako su uoči sednice poručili predstavnici svih poslaničkih grupa u skupštini.
 
To znači da danas za govornicom nije bilo nikakvih obraćanja poslanika, osim obrazlaganja budžeta APV za 2024. godinu. Budžet za narednu godinu došao je na dnevni red u vidu dugačke dopune dnevnog reda, u čijoj sredini se nalazio i predlog dopune za izbor novog predsednika Skupštine Vojvodine.

Da prvi put neće učestvovati u diskusiji o tačkama dnevnog reda rekao je Đurađ Jakšić ispred Srpske radikalne stranke.

"Naš politički stav pokazaćemo glasanjem za predložene tačke dnevnog reda. Bez obzira na to što smo bili na suprotstavljenim stranama, gospodin Pastor je predsedavao skupštinom majstorski i podsetiću da je Srpska radikalna stranka glasala za izbor Ištvana Pastora za predsednika Skupštine APV 2012, 2016. i 2020. godine. Njegova smrt je veliki gubitak za kompletnu srpsku političku scenu i mi, kao politička partija, izgubili smo instinskog prijatelja", naveo je Jakšić i dodao da će radikali svoju politiku izložiti na narednoj sednici novog saziva pokrajinskog parlamenta, pripremajući se za pokrajinske izbore.
Poslanici su na današnjoj sednici, osim budžeta za narednu godinu, usvojili rebalans budžeta, koji je po svojoj prirodi izborni rebalans.
 
Predviđa izdvajanje značajne sume od 384,5 miliona dinara za sprovođenje izbora i kampanje, ali su na dnevnom redu bila i razrešenja/imenovanja članova Pokrajinske izborne komisije. 
 
Kako je 021.rs najavio, predsednik PIK ostaje Rajko Marinković, zamenica Aleksandra Kešelj, dok su članovi: Zoran Kostić, Marko Saranovac, Mane Škorić, Milan Plećaš, Danka Vasiljević, Goran Milivojev, Aleksandar Bojkov, Gradimir Banković, Marko Pekić, Edvina Erdedi, Igor Bašnec, Nemanja Tomašević, Jelena Zlojutro i Miloš Popović.
 
Na dnevnom redu bilo je i imenovanje nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Imenuju se: prof. dr Goran Vasin sa Filozofskog fakulteta, profesorka marksizma Snežana Mihajlović, profesorka mađarskog jezika i književnosti Žužana Macko, ekonomista Ostoja Simetić, pravnici Miljan Isakov i Ljubomir Apro, vanredni profesor na Filozofskog fakultetu dr Boris Stojkovski, vanredni profesor sa PMF-a dr Rastislav Stojsavljević, ekonomista Nemanja Kresojević i istraživač-saradnik sa Filozofskog fakulteta Aleksandar M. Gajić.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti